Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2010

«Δοκιμές έδειξαν ότι μπορεί να αρχίσει η χρήση του κλωβού»,

Οι δοκιμές που έχουν γίνει έως το βάθος των 610 μέτρων με τον ειδικό μεταλλικό κλωβό στην βοηθητική σήραγγα για τη διάσωση των 33 μεταλλωρύχων στην Χιλή, ήταν επιτυχείς, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Ορυχείων Λόρενς Γκόλμπορν.

Τα σωστικά συνεργεία ελπίζουν να μπορέσουν να αρχίσουν την διαδικασία διάσωσης των 33 μεταλλωρύχων από την Τετάρτη στις 00:00 τοπική ώρα (03:00 GMT), δήλωσε επίσης ο κ. Γκόλμπορν.
«Η επένδυση του φρεατίου ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί και οι δοκιμές έδειξαν ότι τώρα μπορεί να αρχίσει η χρήση του κλωβού», με τη βοήθεια του οποίου οι 33 εγκλωβισμένοι θα ανέβουν στην επιφάνεια της γης, τόνισε ο βουλευτής και πρώην μεταλλωρύχος και ο ίδιος, μιλώντας από την περιοχή του Σαν Χοσέ.
Το τεχνικό προσωπικό που εργάζεται νυχτα και μέρα για τη σωτηρία των 33 θα πρέπει τώρα να ενισχύσει τα σημεία του φρεατίου όπου το χώμα δεν είναι τόσο σκληρό για να μπορέσει να ανεβοκατεβαίνει ανεμπόδιστα ο μεταλλικός κλωβός διαμέτρου 53 εκατοστών, όσες φορές χρειαστεί για να ανέβουν όλοι οι εγκλωβισμένοι σώοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: