Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2010

Ελλάς το μεγαλείο σου...

Χρηματική αποζημίωση ύψους 8,8 εκατομμυρίων ευρώ διεκδικεί με αγωγή που συζητήθηκε σήμερα ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου η εταιρία «Ποσειδών Πετροκλάμπ ΕΠΕ» από τον Δήμαρχο και επτά δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Ελληνικού, για οικονομική ζημιά που υποστηρίζει ότι υπέστη από το άνοιγμα της παραλίας του Αγίου Κοσμά, της οποίας έχει την εμπορική εκμετάλλευση.

Η ενάγουσα εταιρία υποστηρίζει ότι από τις πρωτοβουλίες του Δήμου Ελληνικού εμφανίζει διαφυγόντα κέρδη καθώς με συνεχείς κινητοποιήσεις τοπικών παραγόντων και πολιτών γκρεμίστηκε η περίφραξη της παραλίας, αρχής γενομένης στις 24 Ιουνίου 2007, οπότε έλαβε απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο να κλιμακώσει τις αντιδράσεις του ώστε να έχουν ελεύθερη πρόσβαση οι πολίτες στην ακτή.
Στην κατάθεση του σήμερα ο εκπρόσωπος της εταιρίας κ. Σωτ. Γιαννόπουλος υποστήριξε ότι από τις πρωτοβουλίες των εναγομένων η επιχείρηση υπέστη σοβαρή οικονομική ζημιά, τόσο από ματαιώσεις εκδηλώσεων και τη λεηλασία καταστημάτων, όσο και από τη μείωση της ζήτησης ενοικιαζομένων ομπρελών.
Από την άλλη πλευρά κατέθεσε η υποψήφια δήμαρχος Αθηναίων με τον συνδυασμό «ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ» κ. Ελένη Πορτάλιου, η οποία είπε ότι η παραλιακή μετατρέπεται σε τεράστιο παρκινγκ εξαιτίας των νυχτερινών κέντρων που λειτουργούν και δεν έχουν καμία σχέση με απλά αναψυκτήρια ή εστιατόρια και υπεραμύνθηκε της ανοικτής πρόσβασης των πολιτών στις ακτές. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφαση του τις επόμενες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: