Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2010

«Ένα παιδί στον κόσμο, πεθαίνει από πείνα κάθε έξι δευτερόλεπτα».

«Ένα παιδί στον κόσμο, πεθαίνει από πείνα κάθε έξι δευτερόλεπτα. Υπάρχουν περισσότεροι από 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι στον πλανήτη, που ζουν με λιγότερα από ένα δολάριο την ημέρα. Όχι απλά κοιμούνται κάθε βράδυ νηστικοί, αλλά δεν μπορούν να ονειρευτούν τίποτα για το μέλλον των παιδιών τους».

υτή είναι η τραγική πραγματικότητα στον κόσμο, έτσι όπως την περιγράφει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός διευθυντής της ActionAid, Γεράσιμος Κουβαράς.
To πρόγραμμα «Αναδοχή Παιδιού» της ActionAid, είναι από τα αποτελεσματικότερα στην καταπολέμηση της φτώχειας, παγκοσμίως. Είναι το σημαντικότερο πρόγραμμα υποστήριξης της οργάνωσης. Αναδοχή Παιδιού δεν σημαίνει υιοθεσία. Είναι υποστήριξη ενός παιδιού, της οικογένειάς του και όλων των ανθρώπων του περιβάλλοντος στο οποίο ζει βιώνοντας την απόλυτη φτώχεια.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της οργάνωσης, 43.000 άνθρωποι, στην Ελλάδα, στηρίζουν το πρόγραμμα Αναδοχής Παιδιού. Η ActionAid Ελλάς στηρίζει 53 κοινότητες σε 16 χώρες στην Αφρική (19 κοινότητες), την Ασία (28 κοινότητες) και τη Λατινική Αμερική (6 κοινότητες). Συνολικά 430.000 φτωχοί άνθρωποι βελτιώνουν τη ζωή τους με τη στήριξή του προγράμματος από την Ελλάδα. Παγκοσμίως, δε, περισσότεροι από 14 εκατομμύρια άνθρωποι υποστηρίζονται από την ActionAid, ενώ αναλογικά με τον πληθυσμό της, η Ελλάδα έχει το υψηλότερο ποσοστό Αναδόχων σε σχέσεις με τις υπόλοιπες χώρες.
Για να στηρίξει κανείς το πρόγραμμα Αναδοχής και να αλλάξει τη ζωή ενός παιδιού, της οικογένειάς του και της κοινότητάς του για πάντα, αλλά και για ενημέρωση σχετικά με άλλα προγράμματα της ActionAid, μπορεί να καλέσει χωρίς χρέωση, το 801 11 900 800 ή να επισκεφθεί την ιστοσελίδα της οργάνωσης www.actionaid.gr. Στην Ελλάδα ιδρύθηκε το 1998, ξεκινώντας με δύο κοινότητες στην Αιθιοπία και την Ινδία.

1 σχόλιο:

http://enarxikospolitis.blogspot.com/ είπε...

kai o kosmos...ston kosmo tou