Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2010

Τα πρώτα χιόνια στο Παγγαίο

Πολλά προβλήματα στη βόρεια Ελλάδα, με την πυροσβεστική να δέχεται δεκάδες κλήσεις για απεγκλωβισμούς και άντληση υδάτων.

Ιδιαίτερα στη Χαλκιδική τα φαινόμενα είναι έντονα και η πυροσβεστική έχει προχωρήσει σε αντλήσεις υδάτων σε υπόγεια και κατοικίες σε Μαρμαρά, Κασσάνδρα και Πολύγυρο.Λόγω των νερών, έκλεισε ο δρόμος στο κάμπινγκ «Λακάρα». Ο υδράργυρος έχει πέσει σε πολλές περιοχές και στη Φλώρινα εμφανίστηκαν τα πρώτα χιόνια.
Σημαντικά είναι και τα προβλήματα στην Κ.Μακεδονία. Από την έντονη, κατά τόπους και κατά διαστήματα, βροχόπτωση που σημειώνεται, έχουν συσσωρευτεί νερά σε αρκετά σημεία του οδοστρώματος, στη Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή, με αποτέλεσμα η κίνηση των οχημάτων να διεξάγεται με δυσκολία.
Όπως έγινε γνωστό από τον αερολιμενικό έλεγχο του αεροδρομίου «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της χαμηλής ορατότητας που επικρατεί, τις τελευταίες ώρες, στο διάδρομο 34 του αεροδρομίου, μέχρι στιγμής τέσσερις πτήσεις - δύο της Aegean, από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη, μια της Αegean, από Ηράκλειο προς Θεσσαλονίκη και μια της Cyprus Airways, από Λάρνακα προς Θεσσαλονίκη - δεν μπόρεσαν να προσγειωθούν στη Θεσσαλονίκη και κατευθύνθηκαν στην Αθήνα.
Ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Κώστας Κοκολάκης, σημείωσε ότι οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ αύριο (Πέμπτη) τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι βροχές που θα συνοδεύονται από αέρα και πτώση της θερμοκρασίας.
Τα πρώτα χιόνια έπεσαν και στο Παγγαίο όρος και το έντυσαν στα λευκά με αποτέλεσμα να υπάρξει μεγάλη πτώση στην θερμοκρασία και να κάνει έντονο κρύο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: