Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2010

Αποφασισμένοι να επαναφέρουν τα σταχτοδοχεία στα καταστήματα οι εστιάτορες

Αποφασισμένοι να επαναφέρουν τα σταχτοδοχεία στα καταστήματα τούς δηλώνουν οι εστιάτορες αγνοώντας το νόμο κατά του καπνίσματος σε εσωτερικούς χώρους.

Στο έκτακτο συμβούλιο τους διατυπώθηκε η άποψη ότι η κίνηση έχει πέσει από 20 έως 30% λόγω του αντικαπνιστικού νόμου, ενώ εξουσιοδότησαν το προεδρείο τους να προχωρήσει σε άμεσες διαπραγματεύσεις με το υπουργείο Υγείας ώστε να ακυρωθεί ο νόμος.
Μάλιστα, ανέφεραν ότι θα αποφασιστεί η κλιμάκωση των αντιδράσεων μετά τις 17 Οκτωβρίου οπότε λήγει η διαβούλευση με το υπουργείο Υγείας.
Ειδικότερα, το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων σε κοινή συνεδρίαση με την ολομέλεια των προέδρων των πρωτοβάθμιων σωματείων - μελών της, με θέμα τη λήψη απόφασης για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων από την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου και τις συνέπειες στην βιωσιμότητα των επιχειρήσεων ομόφωνα αποφάσισαν:
- Να συνεχίσει μέχρι τις 17 Οκτωβρίου 2010 η διαβούλευση με το υπουργείο Υγείας για την αναστολή της εφαρμογής του αντικαπνιστικού Νόμου μέχρι την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση.
- Εξουσιοδότησαν το ΔΣ της ΠΟΕΣΕ να καλέσει τα μέλη της μετά την εκπνοή του χρόνου (17/10/10) να επαναφέρουν τα σταχτοδοχεία στα καταστήματα του Κλάδου και να αποφασιστεί η κλιμάκωση των αντιδράσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: