Κυριακή, 10 Οκτωβρίου 2010

“Δίχτυ ασφαλείας” για τους ανέργους η ιδιωτική ασφάλιση!

Μετά τον αντιασφαλιστικό νόμο, την ουσιαστική κατάργηση των συμβάσεων εργασίας και το παράθυρο για μείωση των αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα, η κυβέρνηση προχωρεί στην εγκατάλειψη των ανέργων, καλώντας τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες να αναλάβουν, με το αζημίωτο της κρατικής επιχορήγησης, την ευθύνη της ασφαλιστικής κάλυψης των ανέργων.

Συγκεκριμένα, από το βήμα του συνεδρίου που οργάνωσαν οι "Financial Times" στην Αθήνα, με θέμα το μέλλον της ασφάλισης στην Ελλάδα (“The Future of Insurance in Greece”) η Λούκα Κατσέλη απηύθυνε πρόσκληση προς τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, προτείνοντας τη συνεργασία δημοσίων και ιδιωτικών φορέων ασφάλισης για την παροχή πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης σε ανέργους.
Η υπουργός Εργασίας εκτίμησε το κόστος της ασφάλισης αυτής για τον κάθε άνεργο σε 3,5 με 5 ευρώ τον μήνα και πρόσθεσε πως “θα μπορούσαμε με λίγα χρήματα να δημιουργήσουμε ένα δίχτυ ασφαλείας για εκείνους που το χρειάζονται περισσότερο”. Ακόμα η κ. Κατσέλη πρότεινε την ανταλλαγή “εμπειρίας και τεχνογνωσίας” για τον έλεγχο της εισφοροδιαφυγής και της εισφοροαποφυγής, ενώ ζήτησε “να υπάρξει διάλογος και παροχή βοήθειας από τις ιδιωτικές εταιρείες και στην προσπάθεια μείωσης του κόστους των δαπανών υγείας, όπως, για παράδειγμα, στις χρόνιες παθήσεις και τα ατυχήματα”.
Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου της υπουργού, “η πρόταση για διάλογο έγινε δεκτή από τους εκπροσώπους των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών”.
Τυχαίο δεν νομίζω...

Δεν υπάρχουν σχόλια: