Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2010

«Πάταξη της αντικοινωνικής συμπεριφοράς» στην Ιταλία...?

Αλλη μία ιταλική πόλη ετοιμάζεται να κάνει χρήση των δικαιωμάτων που έχει παραχωρήσει η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι για την... πάταξη της αντικοινωνικής συμπεριφοράς, απαγορεύοντας μεταξύ άλλων το μίνι και τα σκισμένα τζιν.

Η Καστελαμάρε ντι Στάμπια της Ιταλίας είναι η τελευταία σε μια μακρά σειρά πόλεων και κωμοπόλεων της χώρας που θέλει να κάνει χρήση του δικαιώματος που παραχώρησε στις τοπικές αρχές η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι για «πάταξη της αντικοινωνικής συμπεριφοράς».
Στην συγκεκριμένη περίπτωση, της παραθαλάσσιας κωμόπολης Καστελαμάρε ντι Στάμπια (στα νοτιοδυτικά της χώρας), οι τοπικοί άρχοντες αποφασίζουν σήμερα να απαγορεύσουν ενδύματα όπως η μίνι φούστα, τα... αποκαλυπτικά τζιν παντελόνια, τα σχεδόν ανύπαρκτα πάνω στο σώμα μπλουζάκια και άλλα τινά, αποκαθιστώντας έτσι, όπως υποστηρίζουν, τα «στάνταρ της δημόσιας αξιοπρέπειας».
Ο κεντροδεξιός δήμαρχος Λουίτζι Μπόμπιο, δηλώνει ότι οι νέες ρυθμίσεις, εφόσον εαυτές γκριθούν στην σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, θα βοηθήσουν στην «αποκατάσταση της αστικής συμπεριφοράς και θα διευκολύνουν ακόμη περισσότερο την κοινωνική συνύπαρξη».
Οι παραβάτες θα αντιμετωπίζουν πρόστιμα από 25 έως 500 ευρώ. Πέραν των ενδυματολογικών υποδείξεων, ο δήμαρχος προτείνει την απαγόρευση της ηλιοθεραπείας, της βλασφημίας και του ποδοσφαίρου σε δημόσιους χώρους.
Στην ίδια λογική, σε άλλες περιοχές της Ιταλίας έχουν πρόσφατα απαγορευθεί... αντικοινωνικές συμπεριφορές όπως οι πύργοι στην άμμο, η ανταλλαγή φιλιών μέσα στα αυτοκίνητα, το τάισμα των αδέσποτων ζώων, τα τσόκαρα ή το καθάρισμα των κήπων τα Σαββατοκύριακα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: