Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2010

Πάτε στη Θράκη να δείτε τα κουφάρια των επιδοτήσεων

Πακέτο συνδυασμένων παρεμβάσεων για την τόνωση της ρευστότητας στην αγορά και την ενίσχυση των ελληνικών εξαγωγών προωθεί ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας. Όπως υπογράμμισε ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων «η πρώτη μεγάλη πολιτική προτεραιότητά μας αυτή τη στιγμή είναι η εξωστρέφεια» και πρόσθεσε ότι διαμορφώνεται «ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης».

Αναφερόμενος ο υπουργός στον νέο αναπτυξιακό νόμο και τον τρόπο διαχείρισής του είπε χαρακτηριστικά ότι «σε δύο βδομάδες θα είναι έτοιμος ο νέος αναπτυξιακός νόμος, ο οποίος είναι προς μια κατεύθυνση απολύτως καινοτομική σε σχέση με αυτό που βιώσαμε τα τελευταία 40 χρόνια».
Για το θέμα του πώς και σε ποιους δίνονταν επιδοτήσεις, ο Μ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στη Θράκη: «Να κάνετε μία επίσκεψη στη Θράκη, να δείτε εκατοντάδες «κουφάρια» επιχειρήσεων, οι οποίες πήραν πάρα πολλές επιδοτήσεις. Αυτό συνέβη και στην υπόλοιπη χώρα», υπογράμμισε.
Ξεκαθάρισε δε ότι «αυτή η πραγματικότητα της «φούσκας» δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ο νέος αναπτυξιακός νόμος περιορίζει σημαντικά τις επιδοτήσεις, ενισχύει τις φοροαπαλλαγές, τις αποσβέσεις, ενισχύει την καινοτομία, την εξωστρέφεια, τις νέες δράσεις, την επιχειρηματικότητα των νέων και δίνει μια απάντηση στο πώς μπορεί να γίνει υπέρβαση της κρίσης».
Πάντως καλό είναι κάποια στιγμή να δούνε οι πολιτικοί και ποιος δημιούργησε αυτά τα κουφάρια, με ποιες διαδρομές υπόγειου μαύρου χρήματος και πελατειακών σχέσεων.
Επίσης θα πρέπει όταν αναφέρονται στα κουφάρια να ρίξουν μια ματιά σε άλλες βιομηχανικές περιοχές στις οποίες θα ανακαλύψουν πολλά ακόμη «ναυάγια» επενδύσεων.
πηγή: xronos

Δεν υπάρχουν σχόλια: