Κυριακή, 10 Οκτωβρίου 2010

Έστειλαν χρήματα σε νεκρούς και φυλακισμένους

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ έστειλε κατά λάθος πάνω από 20 εκατ. δολάρια από τα κεφάλαια του πακέτου για την τόνωση της οικονομίας στην διάρκεια της κρίσης σε νεκρούς και φυλακισμένους, κατά σχετική έρευνα.
Ο νόμος του 2009 για την ανάκαμψη και τις επενδύσεις επέτρεψε την εφάπαξ καταβολή 250 εκατ. δολαρίων σε περίπου 52 εκατ. ανθρώπους, συνολικά 13 δις δολάρια. Ωστόσο στον έλεγχο που πραγματοποίησε η κρατική ελεγκτική υπηρεσία διαπίστωσε ότι πάνω από 71.000 τέτοιες επιταγές, συνολικού ύψους 18 εκατ. δολαρίων, στάλθηκαν σε νεκρούς, και άλλα 4,3 εκατ. δολάρια στάλθηκαν σε ανθρώπους που βρίσκονταν στη φυλακή.
Ο Μαρκ Λάσιτερ, εκπρόσωπος της υπηρεσίας κοινωνικής πρόνοιας, δήλωσε ότι οι «εσφαλμένες πληρωμές είναι απαράδεκτες», αλλά πρόσθεσε πως τα χρήματα δόθηκαν στους σωστούς αποδέκτες «στο 99,8%» και τα χρήματα που διατέθηκαν εσφαλμένα σε ανθρώπους που δεν τα δικαιούνταν επιστράφηκαν.
Κάθε χρόνο, πρόσθεσε, γίνονται πληρωμές «σε μικρό αριθμό δικαιούχων που είναι αποβιώσαντες διότι συνήθως δεν έχουμε ακόμα ενημερωθεί για τους θανάτους τους» .

Δεν υπάρχουν σχόλια: