Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2010

Ένας Ναζί για το Κογκρέσο

Ένας ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για το Κογκρέσο βρίσκεται στο επίκεντρο πολεμικής μετά τη φωτογράφησή του με τη στολή των SS στο πλαίσιο, όπως είπε ο ίδιος, μίας ιστορικής αναπαράστασης, σύμφωνα με άρθρο του αμερικανικού περιοδικού The Atlantic.

Ο Ριτς Άιοτ, υποψήφιος που υποστηρίζει το υπερσυντηρητικό κίνημα Tea Party, διαβεβαίωσε σε ανακοίνωσή του ότι δεν είναι υπέρμαχος των Ναζί, προσθέτοντας ότι η συμμετοχή σε ιστορικές αναπαραστάσεις είναι μία αγαπημένη ενασχόληση πολλών εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.
Σύμφωνα με το περιοδικό The Atlantic ο Άιοτ είναι μέλος της ομάδας Wiking, τα μέλη της οποίας προσπαθούν να αναπαραστήσουν τις επιχειρήσεις της 5ης μεραρχίας SS Panzer, που είχε πολεμήσει κυρίως στο ανατολικό μέτωπο κατά τη διάρκεια του Β' Παγκόσμιου Πολέμου.
Ερωτηθείς από το περιοδικό ο Άιοτ επιβεβαίωσε ότι ανήκει στην ομάδα Wiking εδώ και πολλά χρόνια, όμως υπογράμμισε ότι το ενδιαφέρον του για τη ναζιστική Γερμανία είναι αποκλειστικά και μόνο ιστορικό.
"Ποτέ, σε οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια των ιστορικών αναπαραστάσεων που πήρα μέρος δεν είχα σκοπό να δείξω ασέβεια προς οποιονδήποτε υπηρέτησε στον στρατό μας, ή προς οποιονδήποτε επλήγη από την τραγωδία του πολέμου και κυρίως προς την εβραϊκή κοινότητα", δήλωσε ο Άιοτ σε ανακοίνωσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: