Τρίτη, 5 Οκτωβρίου 2010

Apple ένοχη για παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας

Αμερικανικό δικαστήριο έκρινε την Apple ένοχη για παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στους υπολογιστές Mac και την υποχρεώνει να καταβάλει αποζημίωση 625,5 εκατομμυρίων δολαρίων στην εταιρεία που υπέβαλε αγωγή. Η Apple ανακοίνωσε πάντως ότι σκοπεύει να καταθέσει έφεση, υποστηρίζοντας ότι το ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Τέξας δεν εξέτασε όλα τα επιχειρήματά της.
Εφόσον δεν ακυρωθεί, η ποινή θα είναι μια από τις αυστηρότερες όσον αφορά τις αγωγές για παραβίαση πατεντών, επισημαίνει το πρακτορείο Reuters.
Η αγωγή κατά της Apple κατατέθηκε από τη σχετικά άγνωστη εταιρεία Mirror Worlds, την οποία ίδρυσε ο Ντέιβιντ Γκάλερτνερ, καθηγητής του Πανεπιστημίου Γέιλ, προκειμένου να αξιοποιήσει εμπορικά της έρευνές του.
Οι επίμαχες πατέντες αφορούν χαρακτηριστικές λειτουργίες των Mac όπως το Cover Flow, το οποίο επιτρέπει στο χρήστη να «ξεφυλλίζει» τα εξώφυλλα δίσκων και άλλα αρχεία σαν να ήταν σελίδες βιβλίου. Μια άλλη τέτοια λειτουργία είναι το Time Machine, το οποίο δημιουργεί εφεδρικά αντίγραφα των αρχείων.
περισσότερα: http://www.tovima.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: