Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2010

AMVER (Αυτόματο Σύστημα Διάσωσης Πλοίων)

Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας απονεμήθηκαν τα βραβεία Αmver σε 932 πλοία ελληνικών συμφερόντων, από το «The International Propeller Club of the United States, International Port of Piraeus».

Η εκδήλωση οργανώθηκε σε συνεργασία με την αμερικανική πρεσβεία και την Ακτοφυλακή των Ηνωμένων Πολιτειών. Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακτοφυλακή, πρόκειται για τη μεγαλύτερη συμμετοχή στην ιστορία των 52 χρόνων της Amver.
Το AMVER (Αυτόματο Σύστημα Διάσωσης Πλοίων) είναι ένα πρόγραμμα που υποστηρίζεται από την Αμερικανική Ακτοφυλακή και διαθέτει ένα κεντρικό υπολογιστή στον οποίο καταγράφεται κάθε 48 ώρες το γεωγραφικό στίγμα όσων πλοίων μετέχουν σε αυτό (χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση).
Σε περίπτωση που ένα πλοίο κινδυνεύει, ο υπολογιστής είναι σε θέση να εντοπίσει τα πλοία που βρίσκονται στην περιοχή του κινδυνεύοντος πλοίου και να τα εκτρέψει προς την κατεύθυνση αυτή για να παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια.
Το φετινό τιμητικό βραβείο του Propeller Club, «Rescue», απονεμήθηκε στον Renato Humperto Navarro, ο οποίος είναι ένας από τους σημαντικότερους συντελεστές της διάσωσης των 33 Χιλιανών μεταλλωρύχων που είχαν εγκλωβιστεί για 77 μέρες σε ορυχείο στη Χιλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: