Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010

Μαρισόλ Βάλιες,20χρονη φοιτήτρια αρχηγός της αστυνομίας σε πόλη του Μεξικού

Μία 20χρονη φοιτήτρια διορίστηκε, ελλείψει άλλου υποψηφίου, αρχηγός της αστυνομίας σε μία παραμεθόριο με τις ΗΠΑ πόλη του Μεξικού, η οποία μαστίζεται από τη βία και το οργανωμένο έγκλημα, ανακοινώθηκε την Τρίτη από τη δημαρχία της.

Η Μαρισόλ Βάλιες, «ήταν η μόνη που αποδέχθηκε τη θέση της διευθύντριας της δημοτικής δημόσιας ασφάλειας στη Γουαδαλούπε», μία πόλη 10.000 κατοίκων στην Πολιτεία της Τσιουάουα, τόνισε η δημαρχία.
Η νεαρή φοιτήτρια σπουδάζει εγκληματολογία στη Σιουδάδ Χουάρες-την πλέον επικίνδυνη πόλη στη χώρα, που μετρά ήδη 2.000 νεκρούς από την αρχή του χρόνου-η οποία απέχει 60 χλμ από τη Γουαδαλούπε, της οποίας ο δήμαρχος δολοφονήθηκε στις αρχές Ιουνίου.
Πολλοί αστυνομικοί και στελέχη της δημοτικής αστυνομίας έχουν πέσει θύματα του κύματος βίας, ορισμένοι μάλιστα βρέθηκαν αποκεφαλισμένοι. Μόνον την περασμένη εβδομάδα οι αρχές κατέγραψαν τη δολοφονία οκτώ ανθρώπων στη Γουαδαλούπε, πόλη προ βρίσκεται πάνω στην κύρια δίοδο διακίνησης των ναρκωτικών προς το Τέξας των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τις αρχές, η βία στην Τσιουάουα σχετίζεται με τον πόλεμο που έχει εκραγεί ανάμεσα στα καρτέλ ναρκωτικών της Χουάρες και της Σιναλόα για τον έλεγχο της τοπικής αγοράς και της διακίνησης προς τις ΗΠΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: