Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2010

Το Xenagos City πήρε το 1ο ΒΡΑΒΕΙΟ καλύτερης διεθνούς συμμετοχής

Στα Ευρωπαϊκά βραβεία Rurali TIC που διοργανώθηκαν για 5η συνεχή χρονιά σε συνεργασία με το Γενικό Συμβούλιο της Cantal (Γαλλία), το Περιφερειακό Συμβούλιο της Auvergne (Γαλλία), την AMRF (Κεντρική Ένωση Δημάρχων Γαλλίας), την Ευρύτερη Περιφέρεια της Aurillac και του Δήμου της Aurillac. Στην θεματική ενότητα e-tourisme ανάμεσα σε 18 πόλεις της Ευρώπης το Xenagos City πήρε το 1ο ΒΡΑΒΕΙΟ καλύτερης διεθνούς συμμετοχής.

Το έργο Xenagos City υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Πρίσμα Ηλεκτρονικά από την πρόταση 192 του Ε.Π. Ψηφιακή Σύγκλιση αποτελεί μία πλατφόρμα πληροφόρησης σχετικά με την πόλη της Αλεξανδρούπολης καθώς και του Νομού. Μουσεία, ιστορικά σημεία της πόλης, εκκλησίες, μοναστήρια, αρχαιολογικά μέρη αλλά και ξενοδοχεία, εστιατόρια, εκδηλώσεις ή άλλες πληροφορίες γενικού ενδιαφέροντος βρίσκονται στη διάθεση των επισκεπτών αλλά και των κατοίκων της ηλεκτρονικής διεύθυνσης. Η σημαντικότερη λειτουργία του έργου αφορά στην προμήθεια φορητών συσκευών PDA σε επισκέπτες και χρήστες του έργου, συσκευές συνδεδεμένες στο δημοτικό ασύρματο δίκτυο, μέσω των οποίων λαμβάνονται όλες οι πληροφορίες.
Ο μελλοντικός στόχος περιλαμβάνει την τεχνολογία RFID, με τέτοιο τρόπο ώστε κάθε φορά που ο επισκέπτης πλησιάζει ένα σημείο ενδιαφέροντος, όλες οι σχετικές πληροφορίες να εμφανίζονται αυτόματα στην οθόνη του κινητού τηλεφώνου ή αντίστοιχης φορητής συσκευής .
Το Xenagos City αποτελεί ένα μοντέρνο και ευέλικτο τεχνολογικό επίτευγμα στην επικοινωνία τους με τους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: