Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010

H ΓΣΕΕ δεν σχεδιάζει απεργιακές κινητοποιήσεις για το αμέσως επόμενο διάστημα

H ΓΣΕΕ δεν σχεδιάζει απεργιακές κινητοποιήσεις για το αμέσως επόμενο διάστημα, ωστόσο, η κυβέρνηση θα πρέπει να γνωρίζει ότι η αύξηση της ανεργίας ενδέχεται να πυροδοτήσει αναταραχές, είπε την Πέμπτη ο Γιάννης Παναγόπουλος, πρόεδρος του ανώτατου συνδικαλιστικού οργάνου στον ιδιωτικό τομέα.

"Έχουμε κάνει πάρα πολλές κινητοποιήσεις. Εντούτοις, σκληρές πολιτικές, αυτές που προβλέπονται στο μνημόνιο, εφαρμόστηκαν και ορατές πολιτικές, εναλλακτικές λύσεις δεν υπάρχουν", δήλωσε ο Παναγόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters. "Δεν έχει αποφασιστεί κάποια απεργία για το αμέσως επόμενο διάστημα", πρόσθεσε.
Κι αυτό την ημέρα της πανεργατικής απεργίας στη Γαλλία που κατέβασε στους δρόμους πάνω από 2,5 εκατ. εργαζομένους.
Πάντως, όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις παίρνει η προοπτική για να μετατραπεί η 29η Σεπτέμβρη σε μέρα πανεργατικής απεργίας σε συντονισμό με τα ευρωπαϊκά συνδικάτα και ιδιαίτερα τα συνδικάτα της Ισπανίας που έχουν προκηρύξει Γενική Απεργία.
Στις 29 Σεπτεμβρίου ημέρα ευρωπαϊκής απεργιακής δράσης μια σειρά κλάδοι έχουν εξαγγείλει απεργία, όπως σε όλες τις συγκοινωνίες, στον ΟΤΕ, στα νοσοκομεία, στα λιμάνια. Στα σχολεία η ΟΛΜΕ προτείνει στην ΑΔΕΔΥ 24ωρη.
* Ηδη η ΑΔΕΔΥ εξήγγειλε 24ωρη για τις 7 Οκτωβρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: