Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2010

Ξεκινούν σήμερα οι μηνιαίες δημοπρασίες εξάμηνων εντόκων γραμματίων

Ξεκινούν σήμερα οι μηνιαίες δημοπρασίες εξάμηνων εντόκων γραμματίων, προετοιμάζοντας ουσιαστικά την επιστροφή της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές. Στόχος είναι η άντληση 900 εκατομμυρίων ευρώ με επιτόκιο κάτω του 5%.

Ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες στη 13η Συνδιάσκεψη στο Όσλο, προέκρινε την πάταξη της φοροδιαφυγής ως μία από τις προϋποθέσεις για την επιτάχυνση της εξόδου από την κρίση και τόνισε ότι «εάν η Ελλάδα πατάξει τη φοροδιαφυγή, δε θα έχει ανάγκη νέων δανείων».
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER τόνισε ότι η πάταξη της φοροδιαφυγής αποτελεί βασικό στόχο της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης και προανήγγειλε δίκες «εξπρές» για τους φοροδιαφεύγοντες, ώστε να πληρώνονται γρηγορότερα τα πρόστιμα.
Για το ζήτημα της μετάταξης του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι δεν θα προχωρήσει η μετάταξη του ΦΠΑ από το 11% στο υψηλό επίπεδο του 23%, γιατί αυτό θα ήταν καταστροφικό για την αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: