Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου 2010

«Όλοι στο ίδιο καράβι»...και η Σλοβακία χώρια.

Σε συνέντευξη Τύπου, λίγο μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Ecofin ο Επίτροπος Οικονομικών της Ε.Ε. Όλι Ρεν, κληθείς να σχολιάσει την επιμονή της Σλοβακίας να μη μετάσχει στο οικονομικό πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα, επανέλαβε την ανάγκη αλληλεγγύης ανάμεσα στα κράτη μέλη της ευρωζώνης.

Ο Επίτροπος δήλωσε ότι εφόσον η Σλοβακία δεν δέχεται να εκταμιεύσει το δάνειο προς την Ελλάδα, οι υπόλοιπες 14 χώρες της ευρωζώνης θα επωμιστούν αναλογικά το ποσό, που αντιστοιχεί στη Σλοβακία για την οικονομική στήριξη της Ελλάδας.
Στο περιθώριο του Συμβουλίου, ο Όλι Ρεν είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Σλοβάκο υπουργό Οικονομικών, Ιβάν Μίκλος, για το θέμα του δανείου. Όπως δήλωσε ο κ. Ρεν, επισήμανε στον Σλοβάκο υπουργό ότι η κρίσιμη απόφαση που έλαβαν οι χώρες του ευρώ για τον μηχανισμό στήριξης της ελληνικής οικονομίας είναι προς το γενικό συμφέρον ολόκληρης της ευρωζώνης συμπεριλαμβανομένης και της Σλοβακίας.
«Είναι σημαντικό τα κράτη μέλη της ευρωζώνης να είναι αλληλέγγυα μεταξύ τους. Είμαστε όλοι στο ίδιο καράβι», ανέφερε ο κ. Ρεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: