Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2010

Ανώνυμα τηλεφωνήματα για βόμβες αναστατώνουν το Παρίσι

«Τίποτα δεν εντοπίστηκε» στον πύργο του Άιφελ, που εκκενώθηκε μετά από ανώνυμο τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας. Αστυνομικοί κύκλοι ανακοίνωσαν ότι δεν βρέθηκε τίποτα μετά από εκτεταμένη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον πύργο του Άιφελ.

Περισσότερα από 25.000 άτομα βρίσκονταν στον πύργο του Άιφελ και στο Σαμπ ντε Μαρ, το καταπράσινο πάρκο που περιβάλλει τον πύργο, όταν πραγματοποιήθηκε η εκκένωση.
Νωρίτερα, ο σταθμός του Σεντ Μισέλ της γραμμής εξπρές του μετρό στο κέντρο του Παρισιού εκκενώθηκε το βράδυ της Τρίτης, μετά από ανώνυμο τηλεφώνημα που προειδοποιούσε για βόμβα, ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι των σιδηροδρόμων και του μετρό της γαλλικής πρωτεύουσας.
Μέχρι στιγμής δεν έχει αποδειχθεί εάν οι απειλές για βόμβες συνδέονται με την υιοθέτηση από την γαλλική Γερουσία της απαγόρευσης των ισλαμικών ενδυμάτων που καλύπτουν ολόκληρο το πρόσωπο σε δημόσιους χώρους. Η απαγόρευση που προβλέπει την επιβολή προστίμου 150 ευρώ σε οποιανδήποτε κυκλοφορεί σε δημόσιους χώρους με καλυμμένο το πρόσωπο θα είναι νόμος του γαλλικού κράτους από τις αρχές του νέου χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: