Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2010

Ντροπή...

Μέσω δικαστηρίων θα διεκδικήσουν οι επτά Έλληνες κάτοχοι μεταλλίων των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, τα πριμ που τους οφείλει η Πολιτεία εδώ και δύο χρόνια. Τους τελευταίους 25 μήνες βρίσκονται σε αναμονή για την είσπραξη των χρημάτων, όμως μέχρι σήμερα δεν τους έχει καταβληθεί ούτε ένα ευρώ.
Στην Ολυμπιάδα του Πεκίνου η Ελλάδα κατέκτησε τέσσερα μετάλλια, δύο ασημένια με τους Αλέξανδρο Νικολαΐδη στο Τάε Κβο Ντο και στο διπλό σκιφ με τους Πολύμερο-Μούγιο, καθώς και δύο χάλκινα με την Πηγή Δεβετζή στο τριπλούν και το πλήρωμα των Ίνγκλινγκ στην ιστιοπλοΐα με τις Μπεκατώρου, Παπαδοπούλου και Κραβαριώτη.

Από το 2008 μέχρι σήμερα όσες φορές οι αθλητές ζήτησαν να εισπράξουν τα χρήματα που τους είχε υποσχεθεί η Πολιτεία βρήκαν κλειστές πόρτες, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να κινηθούν μέσω της δικαστικής οδού.
Η Πηγή Δεβετζή με δηλώσεις τις στην ιστοσελίδα contra.gr εξέφρασε την αγανάκτησή της και είπε σχετικά:
«Είναι ντροπή τους. Πώς θέλουν να έχουν αθλητισμό χωρίς κίνητρα; Στην αρχή μας είπαν να πάρουμε το 20% και στη συνέχεια τίποτα. Έτσι συμφωνήσαμε όλα τα παιδιά να πάμε στη λύση του δικηγόρου μήπως και βρούμε άκρη στο θέμα. Για τέσσερα χρόνια ξεχνάμε τα σπίτια μας και δουλεύουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ για να φτάσουμε σε μια τέτοια επιτυχία και μετά συναντάμε την αδιαφορία. Πραγματικά δεν ξέρω αν αξίζει να συνεχίσω τον υψηλό αθλητισμό. Έχω ξεκινήσει να προπονούμαι αλλά τις τελικές μου αποφάσεις θα τις πάρω ανάλογα με τις εξελίξεις».
πηγή: enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: