Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010

Η Γαλλία σε πανεθνική απεργία

Δύσκολη μέρα, η Πέμπτη για τους κατοίκους των γαλλικών αστικών κέντρων, καθώς τα γαλλικά συνδικάτα έχουν προκηρύξει πανεθνική απεργία διαμαρτυρόμενα για τις αλλαγές που προωθεί στο συνταξιοδοτικό σύστημα ο Νικολά Σαρκοζί.

Στη βάση της μεταρρύθμισης, που έχει ήδη εγκριθεί από την εθνοσυνέλευση, είναι η σταδιακή αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης από τα 60 στα 62 έτη, μέχρι το 2018.
Η μεταρρύθμιση θα παρουσιαστεί στη γερουσία την Πέμπτη και μέχρι το τέλος του μήνα μπορεί να είναι πλέον νόμος του γαλλικού κράτους.
Γι΄ αυτό απεργούν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι. Τις κινητοποιήσεις άρχισαν οι εργαζόμενοι στους σιδηρόδρομους, με στάση εργασίας που έκαναν το απόγευμα της Τετάρτης.
Η κρατική εταιρία σιδηροδρόμων εκτιμά ότι τουλάχιστον τα μισά από τα δρομολόγια των τραίνων TGV θα ακυρωθούν και μόνο το ένα στα τέσσερα περιφερειακά τραίνα θα λειτουργήσει στη διάρκεια της απεργίας.
Η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας εκτιμά εξάλλου ότι οι μισές από τις προγραμματισμένες πτήσεις δεν θα πραγματοποιηθούν.
Θα υπολειτουργήσουν επίσης όλες δημόσιες υπηρεσίες, μεταξύ αυτών τα σχολεία και τα ταχυδρομεία.
Τα συνδικάτα προγραμματίζουν μεγάλες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε περισσότερες από 200 πόλεις σε όλη τη Γαλλία. Οι συνδικαλιστές ελπίζουν ότι στους δρόμους θα κατέβουν τουλάχιστον 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι.
πηγή: ΣΚΑΪ

1 σχόλιο:

Αστρο - Συμμορίτες είπε...

Μόνο οι Γάλλοι ξέρουν να απεργούν και να διεκδικούν.
Την καλησπέρα μας.