Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2010

Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του...

Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του και από τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου οι μαθητές επιστρέφουν στα σχολεία. Συνολικά φέτος θα λειτουργήσουν 15.500 σχολεία με 1,3 εκατομμύρια μαθητές και 160.000 εκπαιδευτικούς.

Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας υποστηρίζει ότι η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει με λιγότερα κενά απ΄ ό,τι υπολογίζουν οι εκπαιδευτικοί. Πάντως, ακριβής εικόνα του αριθμού των κενών θα υπάρξει από τη Δευτέρα, όταν θα τοποθετηθούν και οι αναπληρωτές στα σχολεία.
Η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου είχε ανακοινώσει ότι τα κενά υπολογίζονται γύρω στα 2.645 χωρίς, όμως, αυτός να είναι ο τελικός αριθμός. Πάντως 9.000 πιστώσεις για την πρόσληψη ισάριθμων αναπληρωτών βρίσκονται στην διάθεση του υπουργείου Παιδείας για να καλύψει ανάγκες των σχολείων.
Από την πλευρά τους οι εκπαιδευτικοί θεωρούν ότι οι δυσλειτουργίες των σχολείων θα είναι δεδομένες λόγω και ενός άλλου παράγοντα: Πρόκειται για τη μείωση των κονδυλίων για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων, δηλαδή θέρμανση, καθαριότητα, συντήρηση οι οποίες είναι μειωμένες σε σχέση με πέρυσι στο 1/3.
Η υπουργός Παιδείας έχει επισημάνει ότι σε συνεργασία με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης καταβάλλεται προσπάθεια να αυξηθούν αυτά τα κονδύλια.
Τέλος, η κ. Διαμαντοπούλου διαβεβαίωσε ότι το 87% των σχολείων θα είναι τη Δευτέρα στα χέρια των μαθητών, ενώ και όσα θα λείπουν θα είναι λιγοστά ή θα τα πάρουν οι μαθητές με καθυστέρηση λίγων ημερών.
πηγή:ΣΚΑΪ

Δεν υπάρχουν σχόλια: