Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2010

Τέλος το εκλογικό επίδομα σε όσους δεν έχουν καμία ανάμειξη με τις εκλογές

Εκλογικό επίδομα τέλος με τη μορφή που το ελάμβαναν μέχρι σήμερα οι δημόσιοι υπάλληλοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών διαμηνύει ότι, λόγω της δεινής δημοσιονομικής κατάστασης που βρίσκεται η χώρα, δεν είναι δυνατόν να βρεθούν περίπου... 148.789.910 ευρώ για την καταβολή εκλογικού επιδόματος.

Το ενδεχόμενο δραστικής μείωσης, ακόμα και διακοπής καταβολής του εκλογικού επιδόματος σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων που σχεδιάζει η κυβέρνηση εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της 7ης και 14ης Νοεμβρίου θα αποτελέσει «κόκκινη γραμμή» για τους εργαζομένους στο Δημόσιο και στους ΟΤΑ.
Από την πλευρά του, το υπουργείο Εσωτερικών εξετάζει τους τελευταίους μήνες κάθε πιθανό σενάριο, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η καταβολή του εκλογικού επιδόματος, έστω και ψαλιδισμένου, σε λιγότερους υπαλλήλους από αυτούς που το ελάμβαναν μέχρι σήμερα.
Αρκετές κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων,που λαμβάνουν το εκλογικό επίδομα δεν έχουν καμία ανάμειξη με τις εκλογές, όπως οι υπάλληλοι της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, της Γ.Γ. Ισότητας των δύο Φύλων μέχρι και του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, τιμώντας την παράδοση που θέλει να αμείβονται καλά οι υπάλληλοι του πρώτου τη τάξει υπουργείου, έστω και με επιδόματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: