Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου 2010

Σε θέση μάχης τα συνδικάτα εν όψει ΔΕΘ

Κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο του Σαββάτου ενάντια στις πολιτικές λιτότητας, στην ανεργία, στην ακρίβεια, στην αισχροκέρδεια και στην υπονόμευση των συλλογικών συμβάσεων απευθύνουν η ΓΣΕΕ και όλα τα Εργατικά Κέντρα της Βόρειας Ελλάδας, εκπρόσωποι των οποίων συναντήθηκαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσαν οι συνδικαλιστές, οι οποίοι την κάλεσαν «να μην πάρει άλλα μέτρα, καθώς οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν άλλο». Σύμφωνα, δε, με το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του ΕΚΘ, Παναγιώτη Τσαραμπουλίδη, οι αγώνες θα συνεχιστούν και θα ενταθούν. «Έχουμε προτείνει ως λύση την ανάπτυξη, να ενεργοποιηθεί ο αναπτυξιακός νόμος, αλλά και οι τράπεζες να βάλλουν το χέρι στη τσέπη και να δώσουν χρήματα στην αγορά», σημείωσε.
«Ο κόσμος της μισθωτής εργασίας έχει δεχθεί απανωτά χαστούκια, δεν φτάνει να αναγνωρίζει ο πρωθυπουργός ότι τα μέτρα είναι σκληρά και άδικα», υπογράμμισε από τη Θεσσαλονίκη ο οργανωτικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, Βαγγέλης Μουτάφης, ο οποίος γνωστοποίησε και την επιστολή που απέστειλε η Ομοσπονδία στην κυβέρνηση και στα κόμματα για το «Μνημόνιο νο2».
Αναφορικά με το θέμα των κλαδικών συμβάσεων, ο κ. Μουτάφης τόνισε ότι πλέον τίθεται θέμα δημοκρατίας σε περίπτωση που καταργηθούν, σημειώνοντας παράλληλα και ότι «έμμεσα ή άμεσα αμφισβητείται και η Εθνική Συλλογική Σύμβαση»
Την ίδια ώρα, πάντως, πανευρωπαϊκή δράση για τα εργασιακά ετοιμάζουν τα εργατικά συνδικάτα για της 29 Σεπτεμβρίου. Ήδη η ΓΣΕΕ έχει αποφασίσει να στείλει εκπροσώπους της στις Βρυξέλλες, όπου θα συζητηθεί ο τρόπος δράσης.
πηγή: voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: