Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2010

Η τόλμη και αποφασιστικότητα ενός γείτονα έσωσε τρία παιδιά

Η τόλμη και αποφασιστικότητα ενός γείτονα, που πήδηξε από το διπλανό μπαλκόνι σε φλεγόμενο διαμέρισμα, έσωσε τρία παιδιά 3, 6 και 8 ετών, τα οποία βρίσκονταν στο σπίτι που είχε παραδοθεί στις φλόγες.

Στις 6.30 το απόγευμα η Πυροσβεστική Υπηρεσία ειδοποιήθηκε για την εκδήλωση φωτιάς, σε διαμέρισμα νοτιοδυτικά της Λαμίας στην περιοχή Παγκρατίου. Από το διαμέρισμα έβγαιναν πυκνοί καπνοί και οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι στο διαμέρισμα υπήρχαν τρία ανήλικα παιδιά ενώ οι γονείς τους εκείνη τη στιγμή απουσίαζαν από το σπίτι. Για το λόγο αυτό οι πυροσβέστες μετέφεραν ειδικό μηχάνημα για να επιχειρήσουν τον απεγκλωβισμό των τριών παιδιών.
Στο μεταξύ όμως, ένας γείτονας ο οποίος είδε τους καπνούς, γνωρίζοντας ότι οι γονείς των παιδιών δεν ήταν στο σπίτι, τόλμησε να περάσει από διπλανό μπαλκόνι στη βεράντα του σπιτιού και έτσι, μέσα σε λίγα λεπτά, έβγαλε με ασφάλεια τα παιδιά από το φλεγόμενο σπίτι.
Ετσι, όταν λίγα λεπτά αργότερα έφτασαν εκεί τα οχήματα της Πυροσβεστικής, περιορίστηκαν να σβήσουν τη φωτιά από το διαμέρισμα αφού τα τρία ανήλικα παιδιά βρίσκονταν σε ασφαλές σημείο έξω από την πολυκατοικία, με εμφανή όμως τα σημάδια του τρόμου από το σοκ που υπέστησαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: