Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010

Μπαράκ Ομπάμα: Να κάνετε την ευκαιρία αυτή...ειρήνη

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε σήμερα τα αραβικά κράτη να κάνουν όσα περισσότερα μπορούν για να υποστηρίξουν την παλαιστινιακή κυβέρνηση στη Δυτική Όχθη και να κινητοποιηθούν για την εξομάλυνση των σχέσεων με το Ισραήλ.
Στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ο κ. Ομπάμα κάλεσε όλα τα κράτη να υποστηρίξουν την ειρηνευτική διαδικασία για τη Μέση Ανατολή και τις άμεσες διαπραγματεύσεις μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστίνιων που ξεκίνησαν πριν από λίγες ημέρες μετά από διακοπή περίπου δύο χρόνων.
«Πολλοί μέσα στην αίθουσα αυτή θεωρούν τους εαυτούς τους φίλους των Παλαιστίνιων. Αλλά αυτή η άποψη πρέπει τώρα να υποστηριχτεί και με πράξεις», τόνισε ο κ. Ομπάμα .
Κάλεσε όλους να μην επιτρέψουν στην τρομοκρατία ή στις ταραχές να διαταράξουν τις συνομιλίες και κάλεσε και τις δύο πλευρές να αφήσουν παράμερα «τις μικροπολιτικές» και τα παλιά επιχειρήματα και να κάνουν την ευκαιρία αυτή για ειρήνη, επιτυχή.
«Μπορούμε να χάσουμε πολύ χρόνο αναφερόμενοι σε διάφορα επιχειρήματα τα οποία όμως δεν θα βοηθήσουν κατ' ουδένα τρόπο ένα παιδάκι είτε είναι από το Ισραήλ είτε από τους Παλαιστίνιους να έχει στο μέλλον μια καλύτερη ζωή» είπε ο αμερικανός πρόεδρος.
«Αντιθέτως μπορούμε αυτή τη φορά να είμαστε διαφορετικοί, αυτή τη φορά να μην αφήσουμε την τρομοκρατία ή τις ταραχές ή τις διαφωνίες είτε ακόμα και την μικροπολιτική να σταθούν εμπόδια στο δρόμο μας», επισήμανε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: