Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου 2010

Ανέλαβε καθήκοντα στο υπ. Υγείας ο Ανδρέας Λοβέρδος με τους Μιχάλης Τιμοσίδης και Χρήστος Αηδόνης

Με επίγνωση του δύσκολου έργου, που τον περιμένει στο υπουργείο Υγείας, ο νέος υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος, ανέλαβε σήμερα τα καθήκοντά του.

Μία πρώτη γεύση από τις δυσκολίες, που έχει να αντιμετωπίσει, τον περίμενε στα σκαλιά του υπουργείου, όπου τριάντα γιατροί διαμαρτύρονταν για ρύθμιση, με την οποία αυξάνονται τα χρόνια της ειδικότητάς τους.
«Νοιώθω τα συναισθήματα, που έχει κάποιος, όταν φεύγει από προβλήματα και πάει να βρει προβλήματα», είπε ο κ. Λοβέρδος, αναφερόμενος στη μετακίνησή του από το υπουργείο Εργασίας, στο Υγείας. Διαβεβαίωσε, ωστόσο, ότι παρά τις δυσκολίες είναι αποφασισμένος να παλέψει και να κερδίσει, όπως ο ίδιος τόνισε.
Η απερχόμενη υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία αναλαμβάνει πλέον αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών, αναφέρθηκε σε όσα έγιναν στον χρόνο της θητείας της. «Δώσαμε μια μάχη σημαντική», είπε, η οποία «θα δώσει καρπούς άμεσα». Αναφερόμενη στη νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας δήλωσε ότι αισθάνεται χαρά, γιατί υποδέχεται άξιους φίλους και κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον νέο υπουργό, επισήμανε ότι «ξέρει να δίνει μάχες και να νικά».
Η απερχόμενη υφυπουργός Υγείας, Φώφη Γεννηματά, έκανε λόγο για συνολική δουλειά πέρα από το λογική των αρμοδιοτήτων και αξιοποίηση όλων στο υπουργείο Υγείας, και τόνισε, ότι «έρχεται μια άξια ομάδα να συνεχίσει το έργο, που έγινε».
Οι νέοι υφυπουργοί, Μιχάλης Τιμοσίδης -ο οποίος γνωρίζει καλά τα θέματα της υγείας, καθότι γιατρός ο ίδιος- και Χρήστος Αηδόνης, αναλαμβάνει πιθανότατα το κομμάτι, που θα αφορά τη διατροφή και την άθληση, όροι που προσαδιο προσδιορίστηκαν και εντάχθηκαν στο υπουργείο Υγείας.
Και οι δυο υφυπουργοί, Μιχάλης Τιμοσίδης και Χρήστος Αηδόνης, ήταν λακωνικοί. Ανέφεραν ότι το σημαντικό είναι να δουλέψουν με όρεξη και να είναι παραγωγικοί.
Ο Μιχάλης Τιμοσίδης γεννήθηκε το 1951 στο Κοκκινόχωμα Καβάλας και σπούδασε Ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ειδικεύθηκε στη Διαβητολογία και υπήρξε υπεύθυνος του Διαβητολογικού Ιατρείου στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας και ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας. Εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ από την ίδρυσή του, το 1974. Έχει διατελέσει μέλος του ΔΣ της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Ανατολικής Μακεδονίας και του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας.

Το 1994 εξελέγη νομαρχιακός σύμβουλος Καβάλας και χρημάτισε αντινομάρχης. Το 1998 ήταν υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας και το 2002 υποψήφιος νομάρχης. Τον Σεπτέμβριο του 2007 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Καβάλας με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Είναι παντρεμένος με την Ελένη Αλεξανδράκη και έχουν δύο κόρες.
Ήδη, ο νέος υπουργός Υγείας, Αν. Λοβέρδος, ξεκίνησε να ενημερώνεται από φορείς του υπουργείου, ενώ αναμένεται να ορίσει άμεσα ποιές θα είναι οι ακριβείς αρμοδιότητες των υφυπουργών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: