Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου 2010

Φρούριο με 4.000 αστυνομικούς η Θεσσαλονίκη για την ΔΕΘ

Περίπου 4.000 αστυνομικοί εγκαθίστανται από σήμερα στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των αυξημένων μέτρων που λαμβάνει η ΕΛ.ΑΣ. για τις ημέρες των εγκαινίων της ΔΕΘ.

Επίσης, στο αστυνομικό μέγαρο της οδού Μοναστηρίου, θα εγκατασταθεί ο υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Ιωάννης Ραχωβίτσας, ο οποίος και φέτος θα έχει την επίβλεψη της οργάνωσης των μέτρων τάξης για την αποφυγή επεισοδίων κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων στα εγκαίνια της 75ης ΔΕΘ.
Για πρώτη φορά, τα ενισχυμένα μέτρα στη Θεσσαλονίκη θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από σήμερα, με ανάπτυξη αστυνομικών για τη φύλαξη στόχων και με αύξηση των περιπολιών.
Ενδεικτικό είναι πως εκτός από τις διμοιρίες των ΜΑΤ και των Μέτρων Τάξης που θα κινητοποιηθούν από τη Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα, μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των διμοιριών ΜΑΤ που θα χρησιμοποιηθούν από την Αθήνα.
Παράλληλα, από την Αθήνα θα αναπτυχθεί η δίκυκλη ομάδα «Δέλτα», που χρησιμοποιείται κυρίως στις διαδηλώσεις, ενώ, εκτός των δυνάμεων της ομάδας ΔΙΑΣ της Θεσσαλονίκης, μοτοσικλετιστές των ίδιων ομάδων θα φτάσουν απ’ όλη τη Βόρεια Ελλάδα.
πηγή:zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: