Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου 2010

10,4% των καταστημάτων έβαλε λουκέτο στην Καβάλα

Η κατάσταση των κλειστών επιχειρήσεων σε πόλεις της Β. Ελλάδος και της Λάρισας είναι καλύτερη από αυτήν της Αθήνας

Έρευνα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου καταδεικνύει ότι έχουν κλείσει λιγότερες επιχειρήσεις σε πόλεις της βόρειας Ελλάδας και της Λάρισας – με εξαίρεση την Κοζάνη - από ότι στην Αθήνα.
Σημειώνεται ότι στις πόλεις της Β. Ελλάδος καταγράφονται μια σειρά από κοινά χαρακτηριστικά στην πρώτη βασική διαπίστωση είναι ότι δεν κλείνουν μόνο τα μικρά μαγαζιά. Σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν και μεγάλες επιχειρήσεις που διακόπτουν την δραστηριότητά τους.
Δεύτερο χαρακτηριστικό σχετίζεται με την τοπικότητα. Σε όλες τις περιπτώσεις καταγράφεται ως κοινό γνώρισμα μια τοπική συγκέντρωση των κλειστών επιχειρήσεων. Εκεί που κλείνει μια επιχείρηση κλείνουν και άλλες.
Στην πόλη της Καβάλας στο σύνολο των εμπορικών δρόμων που εξετάστηκαν, τα κλειστά καταστήματα αντιπροσωπεύουν το 10,4% των συνολικών καταστημάτων.

Όπως δηλώνει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Β Κορκίδης: "Η πολιτική του Μνημονίου περιέχει υπερβολική δόση λιτότητας και σκληρότητας που μας οδηγεί συνεχώς στην υποκατανάλωση, στην έλλειψη ρευστότητας και στην καταστροφική ανασφάλεια, ενώ ασκεί ασφυκτική πίεση στις ΜμΕ ελληνικές επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά. Η πίεση αυτή πρέπει λοιπόν να μειωθεί άμεσα, αφού η αγορά συρρικνώνεται, τα «λουκέτα» αυξάνονται και όλοι σχεδόν οι κλάδοι καταγράφουν ζημιές".

Επίσης, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ τονίζει ότι οι διακηρύξεις του νέου Υπουργού Π. Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη δεν μπορούν παρά να μας βρίσκουν σύμφωνους και αλληλέγγυους στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού, της φορολογικής ακρίβειας και της κερδοσκοπίας των καρτέλ.
πηγή: ΣΚΑΪ

Δεν υπάρχουν σχόλια: