Τρίτη, 24 Αυγούστου 2010

Nέο εκλογικό νόμο αναγγέλλει ο Γιώργος

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η κυβέρνηση θα αναλάβει τη νομοθετική πρωτοβουλία για τον νέο εκλογικό νόμο και τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων, ανήγγειλε χθες ο Γ. Παπανδρέου με άρθρο του στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης.

Χαρακτήρισε την αλλαγή του εκλογικού νόμου «κορωνίδα των θεσμικών αλλαγών στο κράτος», θεωρώντας ότι θα αποτελέσει «το πιο καίριο πλήγμα στο μαύρο πολιτικό χρήμα και το πλέγμα εξαρτήσεων που αυτό δημιουργεί». «Οι μόνοι που έχουν πρόβλημα με την πλήρη διαφάνεια στις εκλογικές δαπάνες και τη διατήρηση της ανωνυμίας τους είναι όσοι βολεύονται στην αδιαφάνεια», τόνισε.
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση κάνει και θα κάνει ό,τι απαιτείται για να σωθεί η χώρα από την κρίση και υποστήριξε ότι «είναι εθνικό χρέος να αποκαταστήσουμε την κυριαρχία μας στην πορεία της οικονομίας και να σταματήσουμε την εξάρτηση της χώρας από ξένους επιτηρητές».
Κάνοντας απολογισμό του κυβερνητικού έργου, αναφέρει ότι τους τελευταίους 10 μήνες μπήκαν τα θεμέλια ώστε κράτος και πολιτικό σύστημα να τεθούν στην υπηρεσία του πολίτη. «Πήραμε εντολή να κάνουμε όσα δεν κάναμε επί δεκαετίες για να βγει η Ελλάδα από τον φαύλο κύκλο της παρακμής. Και σε μόλις 10 μήνες κάναμε περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση στο παρελθόν». Αναφέρει δε ως σημαντικότερο όλων «την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας και του πολιτικού συστήματος».
Ο κ. Παπανδρέου υποστηρίζει ότι η βασικότερη παράμετρος των προσπαθειών εξόδου από την κρίση είναι οι βαθύτατες θεσμικές αλλαγές στη λειτουργία του κράτους και προσθέτει ότι η μάχη που διεξάγεται σε τοπικό και διεθνές επίπεδο αφορά τα ερωτήματα: Ποιον υπηρετούν οι πολιτικές και οι αλλαγές; Ποιος κερδίζει από αυτές; Ποιος θα αποφασίζει τελικά;».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κακά τα ψέμματα ο Γιωργάκης είναι φίνο παιδί. Αμερικάνος τουρίστας στην Ελλάδα κάνει και τις διακοπές του (αφού δεν κυβερνά αυτός τι να κάνει στην Αθήνα;) και έχει σχέδιο (όχι πλάκα) να διαλύσει τη χώρα και να την παραδόσει στους Αμερικάνους και στους Τούρκους. Αυτό για να μην λένε κάποιοι κακοήθεις ότι ο Γιωργάκης δεν είχε πρόγραμμα. Και η Δημοκρατική Αριστερά κολαούζο του Γιωργάκη (σου λέει κάποιο υπουργείο θα προκύψει και για μας). Και από ότι φαίνεται από της εξέλιξη των πραγμάτων και την ανύπαρκτη αντίδραση του κόσμου μάλλον πετυχαίνει τον στόχο του. Δυστυχώς!