Πέμπτη, 12 Αυγούστου 2010

Η εφαρμογή ClickCEOP μέσα από το Facebook

Τους τελευταίους μήνες, ο αριθμός των καταγγελιών για περιπτώσεις κατάχρησης υπηρεσιών του μέσα από το Facebook αυξήθηκε κατά μεγάλο ποσοστό χάρις την ειδική εφαρμογή ClickCEOP. Η εφαρμογή σχεδιάστηκε με σκοπό τη διευκόλυνση των χρηστών της ιστοσελίδας στην αναφορά περιστατικών κακόβουλης χρήσης της υπηρεσίας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση (δελτίο τύπου), το ποσοστό αυξήθηκε κατά 650% φτάνοντας τους 211 χρήστες που έκαναν χρήση της εφαρμογής, έναντι των μόλις 28 καταγγελιών που πραγματοποιήθηκαν πριν την κυκλοφορία της εφαρμογής.
Η εφαρμογή ClickCEOP, ενώ δεν αποτελεί ουσιαστικά ένα «κουμπί πανικού» για περιπτώσεις κατάχρησης των υπηρεσιών του μέσα από το Facebook, έχει σημειώσει 55.000 λήψεις και σύμφωνα με τα στατιστικά έχει συμβάλει σημαντικά στην διευκόλυνση αναφοράς κρίσιμων περιστατικών στην ιστοσελίδα.
Επίσης, οι χρήστες μέσα από την εφαρμογή έχουν τη δυνατότητα να αναζητούν συμβουλές για τα πιο γνωστά διαδικτυακά «εγκλήματα» όπως παραβίαση του λογαριασμού, εκβιασμοί, επιβλαβές περιεχόμενο, ιοί υπολογιστών, υπέρογκοι λογαριασμοί κινητής τηλεφωνίας κά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: