Τρίτη, 31 Αυγούστου 2010

Συλλήψεις υπόπτων για τρομοκρατία στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ

Δύο άνδρες συνελήφθησαν και κρατούνται στο Αμστερνταμ εξαιτίας των «ύποπτων αντικειμένων» που βρέθηκαν στις αποσκευές τους σε πτήση από τις ΗΠΑ, μετέδωσαν χθες Δευτέρα τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Το NBC News μετέδωσε ότι ο ένας ύποπτος αφέθηκε ελεύθερος, αλλά ο δεύτερος, από το Ντιτρόιτ, κίνησε τις υποψίες των αρχών γιατί τα μηχανήματα ανίχνευσης του αμερικανικού αεροδρομίου εντόπισαν ρολόγια χειρός και κινητά τηλέφωνα ενωμένα με κολλητική ταινία μέσα στις αποσκευές του.
Το ABC News επικαλέστηκε αξιωματούχους που είπαν ότι ένα κινητό τηλέφωνο κολλημένο σε ένα μπουκάλι από σιρόπι για τον στομαχικό πόνο, ένα κοπίδι και τρία μεγάλα μαχαίρια βρέθηκαν επίσης στις αποσκευές του και ότι ο ύποπτος μετέφερε 7.000 δολάρια.
Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι τα ύποπτα αντικείμενα εντοπίστηκαν μέσα στις αποσκευές δύο επιβατών που πέρασαν από τον έλεγχο του αεροδρομίου και επιβιβάστηκαν στην πτήση 908 της United από το αεροδρόμιο του Σικάγου, O'Hare, με προορισμό το Αμστερνταμ το βράδυ της Κυριακής.
«Τα αντικείμενα δεν κρίθηκε ότι είναι επικίνδυνα από μόνα τους και καθώς μοιραζόμαστε πληροφορίες με τους διεθνείς εταίρους μας, οι ολλανδικές αρχές ενημερώθηκαν για τα ύποπτα αντικείμενα», αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου και προσθέτει ότι το περιστατικό ερευνάται ακόμα.
πηγή:ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: