Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2010

Σαουδάραβας εργοδότης έμπηγε καρφιά στο σώμα της οικιακής βοηθού του

Μια οικιακή βοηθός από τη Σρι Λάνκα επέστρεψε στην πατρίδα της από τη Σαουδική Αραβία έχοντας 24 καρφιά στο κορμί της καθώς φέρεται να βασανίστηκε από τον εργοδότη της, αποκάλυψαν αξιωματούχοι χθες Τετάρτη.

Υπουργός της κυβέρνησης είπε ότι η αστυνομία ερευνά την καταγγελία της Λ. Τ. Αριγιαουάθι, 49 ετών, ότι ο εργοδότης της την βασάνιζε και της έμπηγε καρφιά στο σώμα για να την τιμωρεί.
«Διεξάγουμε έρευνα σε συντονισμό με τις αρχές της Σαουδικής Αραβίας θα συλλάβουμε τους υπόπτους», είπε ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης της χώρας, Λακσμάν Γιάπα Αμπεϊουαρντένα.
Η γυναίκα είχε ταξιδέψει στη Σαουδική Αραβία τον Μάρτιο κι επέστρεψε την περασμένη εβδομάδα, διαμαρτυρόμενη για κακομεταχείριση από τον εργοδότη της.
Ο υπουργός δήλωσε ότι οι γιατροί που εξέτασαν τη γυναίκα -η οποία νοσηλεύεται σε νοσοκομείο -βρήκαν τα καρφιά, ορισμένα εκ των οποίων είναι μήκους περίπου πέντε εκατοστών, στα χέρια και στα πόδια της γυναίκας με ακτινογραφίες.
Κατά την υπηρεσία απασχόλησης στο εξωτερικό στη Σρι Λάνκα, περίπου 1,8 εκατ. άνθρωποι δουλεύουν σε ξένες χώρες, εξ αυτών το 70% γυναίκες. Οι περισσότερες εργάζονται ως οικιακές βοηθοί σε χώρες στην Μέση Ανατολή, και λιγότερες στη Σιγκαπούρη και στο Χονγκ Κονγκ. Καταγγελίες περί κακομεταχείρισής τους γίνονται συχνά και η κυβέρνηση έχει καταστήσει υποχρεωτική την καταχώρισή τους σε ειδικούς καταλόγους στις χώρες όπου εργάζονται ώστε να υπάρχει η δυνατότητα προξενικής βοήθειας όταν ανακύπτουν προβλήματα.
πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: