Κυριακή, 15 Αυγούστου 2010

Σε εξέλιξη πύρινα μέτωπα στη χώρα μας

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στην περιοχή της Βάρης στην Αττική. Στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς συμμετέχουν 30 πυροσβέστες με δέκα οχήματα, ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη. Δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.

Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Θεμέλιο Πάργας του νομού Θεσπρωτίας. Στην περιοχή επιχειρούν οχτώ πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα και δύο αεροσκάφη.
Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη και στην περιοχή Λαγώποδο στη Ζάκυνθο. Στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς συμμετέχουν δέκα πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα και ένα ελικόπτερο.
Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που μαίνεται από χθες στην περιοχή Αγία Μονή, στα Κύθηρα. Οι πυροσβέστες, δίνοντας ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, κατάφεραν να σβήσουν δύο από τα τρία μέτωπα της φωτιάς. Οι προσπάθειες κατάσβεσης συνεχίζονται στο τελευταίο μέτωπο, σε χορτολιβαδική έκταση, στο οποίο υπάρχουν διάσπαρτες εστίες. Στην περιοχή επιχειρούν 10 πυροσβέστες, με 5 οχήματα και 20 πεζοπόρα τμήματα.
Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στο δήμο Ινάχου στην Αμφιλοχία. Στην περιοχή επιχειρούν δέκα πυροσβέστες με πέντε οχήματα και δύο αεροσκάφη.
Υπό έλεγχο κατάφεραν να θέσουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής την πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει νωρίτερα στην περιοχή Σελάκανο στην Ιεράπετρα της Κρήτης. Η Πυροσβεστική εκτιμά ότι σύντομα θα καταφέρει να σβήσει την φωτιά.
Τέλος, υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει νωρίτερα σε αποθήκη στον Κολωνό. H πυρκαγιά ξέσπασε σε αποθήκη στην οδό Ορφέως 151. Επιτόπου έσπευσαν 20 πυροσβέστες με επτά οχήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: