Παρασκευή, 27 Αυγούστου 2010

«Ναι στο μνημόνιο, όχι στους όρους»

Χρειαζόμασταν έναν μνημόνιο, όχι όμως με αυτούς τους όρους και τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, είπε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο Κωνσταντίνος Μίχαλος, πρόεδρος του ΕΒΕΑ.
Ζήτησε τροποποίηση των ρυθμίσεων καθώς «ο στόχος της δημοσιονομικής εξυγίανσης δεν μπορεί να επιτευχθεί με την υπερφορολόγηση».
Ο κ. Μίχαλος υπογράμμισε ότι χρειάζονται, μεταξύ άλλων, μεγάλα αναπτυξιακά έργα που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις απασχόλησης, καθιέρωση ενιαίου μισθολογίου, άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων.
«Δεν μπορούμε χωρίς αναπτυξιακή δομή και χωρίς να λάβουμε υπόψη τις ελληνικές ιδιαιτερότητες να λάβουμε αυτά τα μέτρα», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ.
Παράλληλα, ζήτησε από την κυβέρνηση να αναθεωρήσει την πολιτική των φορολογικών συντελεστών, λέγοντας ότι πριν από μερικά χρόνια η Βρετανία μείωσε τον ΦΠΑ προκειμένου να δώσει στην αγορά την ώθηση που χρειαζόταν.
Πάντως, ο κ. Μίχαλος είπε ότι τα κατάλληλα μέτρα δεν έχουν ληφθεί ούτε σε διεθνές επίπεδο.
Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη το Επιμελητήριο έστειλε σχετικό υπόμνημα προς τον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς εν όψει της ΔΕΘ, με το οποίο ζητούσε την τροποποίηση ρυθμίσεων του Μνημονίου που εμποδίζουν την προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: