Κυριακή, 1 Αυγούστου 2010

Η οικονομική κρίση έφερε μείωση 8%-9% στις μετακινήσεις των αδειούχων

Κορυφώνεται σήμερα το πρώτο κύμα εξόδου των αδειούχων του Αυγούστου από τα αστικά κέντρα προς την επαρχία και τις παραθεριστικές περιοχές.

Η οικονομική κρίση, η τσουχτερή τιμή της βενζίνης και η αβεβαιότητα για την ανεύρεση υγρών καυσίμων, λόγω της απεργίας των Φορτηγών και Βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης, είχαν ως αποτέλεσμα η κίνηση στις δύο εθνικές οδούς να είναι αισθητά μειωμένη σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της τροχαίας.
Αντίθετα πολλοί προτίμησαν για τις μετακινήσεις τους τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ και τα τρένα του ΟΣΕ, η πληρότητα των οποίων ήταν πολύ μεγάλη. Ανάλογη εικόνα σε σχέση με την πληρότητα παρουσίασαν και οι πτήσεις των αεροσκαφών.
Σε ότι αφορά τις μετακινήσεις των αδειούχων με τα πλοία για τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, η εικόνα έχει μάλλον πτωτική πορεία, καθώς παρατηρείται μια πτώση της τάξης περίπου 8 με 9% σε ότι αφορά τόσο τα δρομολόγια, όσο και τον αριθμό των επιβατών, σε σχέση με πέρυσι.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Ναυτιλίας, χτες από το λιμάνι του Πειραιά αναχώρησαν 30 πλοία μεταφέροντας 35.814 επιβάτες και 6.684 οχήματα, ενώ την αντίστοιχη περυσινή μέρα είχαν αναχωρήσει 33 πλοία, μεταφέροντας 38.564 επιβάτες και 6.675 οχήματα.Σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά είναι προγραμματισμένα να εκτελεστούν 31 δρομολόγια και από 19 από το λιμάνι της Ραφήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: