Τρίτη, 24 Αυγούστου 2010

«Τα 12 μίλια δεν είναι πλέον αιτία πολέμου».

Σύμφωνα με τους συντάκτες των δημοσιευμάτων, στο νέο Πολιτικό Εγγραφο Εθνικής Ασφάλειας, επίσημο εγχειρίδιο για την εξωτερική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, υπάρχουν σημαντικές αλλαγές σε σχέση με την εξωτερική πολιτική που είχε ανακοινωθεί στο προηγούμενο έγγραφο πριν από πέντε χρόνια.

Η εφημερίδα «Sabah» έχει το θέμα του νέου Πολιτικού Εγγράφου Εθνικής Ασφάλειας στην πρώτη σελίδα με τίτλο «Τα 12 μίλια δεν είναι πλέον αιτία πολέμου». Οπως γράφει η διπλωματική συντάκτρια της εφημερίδας Ντουιγκού Γκιουβέντς, στο έγγραφο, του οποίου ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η συγγραφή και είναι γνωστό ως «Βιβλίο των Κόκκινων Γραμμών» της Τουρκίας, οι γειτονικές χώρες δεν χαρακτηρίζονται πλέον ως «εξωτερική απειλή», αλλά ως στοιχείο συνεργασίας. Σύμφωνα με το σχέδιο που ετοιμάζεται, το θέμα της επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων σε 12 ναυτικά μίλια, που μέχρι τώρα χαρακτηριζόταν ως casus belli, στο εξής δεν θα θεωρείται ως προέχουσα απειλή.
Κατά τη συντάκτρια «συμπεριλαμβάνεται πλέον και στο Πολιτικό Εγγραφο Εθνικής Ασφάλειας η πολιτική της Τουρκίας για μηδενικά προβλήματα με τους γείτονες, πολιτική που εφαρμόζεται εδώ και αρκετό καιρό». Το εν λόγω κείμενο θα ολοκληρωθεί προς στο τέλος του έτους και αναμένεται να επικυρωθεί στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας.
πηγή:enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: