Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2010

Ανακοίνωση - καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (Π.Ο.Λ.), καταγγέλλει τη νέα απόφαση - σκάνδαλο του Δ.Σ. του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (Ο.Ε.Κ.), με την οποία επί της ουσίας κόβονται τα δάνεια στους δικαιούχους των προγραμμάτων εργατικής κατοικίας, προκειμένου τα χρήματα αυτά να τα καρπωθούν διάφορες κατασκευαστικές εταιρίες και άλλοι εκλεκτοί της Κυβέρνησης και των συνεργατών της.
Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ο.Ε.Κ. την Παρασκευή 9 Ιούλη 2010, η Πρόεδρος κ. Κοτίδου πρότεινε και η πλειοψηφία αποφάσισε την «αλλαγή των όρων και προϋποθέσεων του δανειοδοτικού προγράμματος», δηλαδή το σταμάτημα των παροχών στους δικαιούχους εργαζόμενους. Κατά της απόφασης ψήφισαν οι δυο εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ, ενώ υπέρ οι δυο εκπρόσωποι των εργαζομένων του Ο.Ε.Κ.
Από την ίδια μέρα η Πρόεδρος ενημέρωνε τις Περιφερειακές Υπηρεσίες να δέχονται μεν τις αιτήσεις των δικαιούχων, αλλά όμως να τις παγώνουν, δηλαδή να κοροϊδεύουν τους δικαιούχους.
Υλοποιώντας στην πράξη την πολιτική της «διαφάνειας» που τούτες τις μέρες διακηρύσσει ο Πρωθυπουργός, η κ. Πρόεδρος μετά από συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Πάγκαλο (και όπως φαίνεται ανάλογες υποδείξεις), φαίνεται να προσανατολίζεται μετά το προηγούμενο σκάνδαλο χτισίματος του Ολυμπιακού Χωριού, να προχωρήσει στο χτίσιμο του «Μεσογειακού Χωριού» στο Βόλο.
Δηλαδή κόβουν τα δάνεια των εργαζομένων προκειμένου να γίνει νέο φαγοπότι με τους κατασκευαστές και τους άλλους εμπλεκόμενους.
Και για να γνωρίζουν οι εργαζόμενοι το πώς η Κυβέρνηση και οι εκπρόσωποί της διαχειρίζονται τα χρήματά τους: Όπως ομολόγησε η κ Πρόεδρος ότι αν και υπάρχει Ολοκληρωμένο Μηχανογραφικό Σύστημα, σήμερα δεν είναι δυνατή η ακριβής εκτίμηση των οφειλών του Οργανισμού. Άραγε η κατάσταση αυτή είναι μόνο αποτέλεσμα ανικανότητας ή υπάρχουν και άλλοι πιο σοβαροί λόγοι;
Το Ι.Κ.Α. το οποίο εισπράττει την εισφορά των εργαζομένων για τον Ο.Ε.Κ. ενώ οφείλει να την αποδίδει άμεσα, παράνομα την κατακρατεί και χρωστάει περίπου 1.600.000.000 ευρώ. Για το 2010 έγραψε στον Προϋπολογισμό 650 εκατ. Ευρώ κ

Δεν υπάρχουν σχόλια: