Σάββατο, 3 Ιουλίου 2010

Νερό πριν από κάθε γεύμα

Όλοι γνωρίζουμε ότι το νερό αποτελεί βασικό στοιχείο της ζωής. Αλλά οι περισσότεροι από εμάς δεν γνωρίζουμε το ζωτικό ρόλο που παίζει για κάθε όργανο και λειτουργεία των οργανισμών. Το νερό κάνει πολύ περισσότερα από το να συντηρεί τη ζωή. Στην πραγματικότητα μπορεί να βελτιώσει την υγεία μας, τη φυσική μας κατάσταση, ακόμη και την εμφάνισή μας.
-Είναι πολύ δύσκολο για τον οργανισμό σου να διακρίνει τη διαφορά μεταξύ της πείνας και της δίψας. Έτσι, αν για παράδειγμα περπατήσεις για μισή ώρα, νιώθεις ξαφνικά ότι πεινάς ενώ στην πραγματικότητα μπορεί απλά να είσαι αφυδατωμένη.
-Δοκίμασε να πιεις ένα ποτήρι νερό αντί να “καταβροχθίσεις” ένα σνακ.
-Επιστημονική έρευνα έχει δείξει ότι ένα ποτήρι νερό πριν το γεύμα σου βοηθάει να αισθάνεσαι πιο χορτάτη και να τρως λιγότερο. Πρόσφατη μελέτη, για παράδειγμα, διαπίστωσε ότι τα άτομα που έπιναν νερό πριν τα γεύματα έτρωγαν κατά μέσο όρο 75 θερμίδες λιγότερες σε κάθε γεύμα.
-Σε πρώτη φάση μπορεί να μην ακούγεται εντυπωσιακό αλλά αν πολλαπλασιάσεις τις 75 θερμίδες επί 365 ημέρες το χρόνο θα καταλάβεις τι σημαίνει στην πραγματικότητα. Ακόμα και αν πίνεις νερό μόνο πριν από το δείπνο καθημερινά, θα πάρεις 27.000 λιγότερες θερμίδες στη διάρκεια ενός έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: