Σάββατο, 10 Ιουλίου 2010

Φινάλε του μουντιάλ...με ιπτάμενους Ολλανδούς και Ταυρομάχους

Το Σαββατοκύριακο η μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου φτάνει στο τέλος του. Το μουντιάλ που μας συντρόφευσε για ένα μήνα και έκανε πιο ενδιαφέροντα τα μεσημέρια, τα απογεύματα και τα βράδια μας τελειώνει την Κυριακή με τον μεγάλο τελικό μεταξύ δύο μεγάλων και ιστορικών ομάδων, της Ολλανδίας και της Ισπανίας. Ένας ευρωπαϊκός τελικός που πριν το μουντιάλ κανείς δεν το είχε προβλέψει και δεν έδιναν καμία πιθανότητα στις ευρωπαϊκές ομάδες.
Στο "Σόκερ Σίτι" του Γιοχάνεσμπουργκ, θα παρακολουθήσουμε για πρώτη φορά ευρωπαϊκή ομάδα που θα υψώσει το βαρύτιμο τρόπαιο στον ουρανό, μακριά από την Ευρώπη, αφού όλοι οι ευρωπαϊκοί τελικοί κατά το παρελθόν που είδαμε ήταν εντός των τειχών της γηραιάς ηπείρου. Ο νικητής του μεγάλου τελικού θα υπερηφανεύεται ότι έγινε η πρώτη ομάδα της ηπείρου μας που πανηγύρισε τον παγκόσμιο τίτλο μακριά από αυτή. Μέχρι τώρα μοναδικό συγκρότημα, σε παγκόσμιο επίπεδο, που το έχει κατορθώσει είναι η Βραζιλία, το 1958 στη Σουηδία και το 2002 στη συνδιοργάνωση Ιαπωνίας/Νότιας Κορέας. Είναι επίσης για δεύτερο συνεχόμενο μουντιάλ ευρωπαϊκός τελικός, αφού στην Γερμανία το 2006 ήρθαν αντιμέτωπες η Ιταλία και η Γαλλία.
Επίσης, στον τελικό της Κυριακής θα αγωνιστούν ένα ζευγάρι που δεν το έχουμε δει ποτέ και άρα στην λίστα των τροπαιούχων θα προστεθεί μία νέα ομάδα πρωταθλήτρια η 8η. Μέχρι τώρα είχαν κατακτήσει το μουντιάλ η Ουρουγουάη, Βραζιλία, Αργεντινή, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Αγγλία. Επίσης η Ισπανία έγινε η 12η διαφορετική ομάδα που αγωνίζεται σε τελικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: