Κυριακή, 11 Ιουλίου 2010

"Αμάλθεια"...«το πλοίο της αφθονίας».

Όταν ο Δίας ήταν μικρός και έπαιζε μια μέρα με την Αμάλθεια έσπασε το ένα της κέρατο χωρίς να το θέλει. Επειδή η Αμάλθεια στενοχωρήθηκε, για να την παρηγορήσει ο Δίας ευλόγησε το κέρατο και το έκανε «κέρας της αφθονίας». Μέσα από το κέρατο έβγαινε ό,τι μπορούσε να επιθυμήσει κάποιος. Φρούτα, λαχανικά, λάδι, κρασί, μέλι, καρποί και ό,τι άλλο ζητούσε καθένας. Όταν πέθανε η Αμάλθεια, έγινε αστέρι από τον Δία και με το δέρμα της έντυσε την ασπίδα του, που ονομάστηκε «αιγίδα». Όποιος την κρατούσε ήταν προστατευμένος, γι’ αυτό και σήμερα έχει μείνει η φράση «υπό την αιγίδα κάποιου…» που σημαίνει «κάτω από την προστασία του».
Οι ισραηλινές δυνάμεις θα εμποδίσουν την πορεία του πλοίου¨ Αμάλθεια που έχει μισθωθεί από λιβυκή οργάνωση και μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια με προορισμό τη Γάζα, τονίζει το Τελ Αβίβ.
«Το Ισραήλ δεν πρόκειται να επιτρέψει στο σκάφος να ξεφορτώσει άμεσα το φορτίο του στον λιμένα της Γάζας», προειδοποίησε μέσω της κρατικής ραδιοφωνίας ο υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου Γιόσι Πελέντ, του δεξιού κυβερνητικού κόμματος Λικούντ.
Ο ίδιος τόνισε πως ένα τέτοιο προηγούμενο «θα είχε πολύ σοβαρές συνέπειες από πλευράς ασφαλείας» για το Ισραήλ, καθώς το άνοιγμα του λιμένος της Γάζας θα μπορούσε να επιτρέψει την μαζική εισαγωγή όπλων στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία ελέγχεται από την ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Αμύνης Εχούντ Μπαράκ χαρακτήρισε χθες βράδυ ως «ανώφελη πρόκληση» τη νέα απόπειρα να διασπασθεί ο αποκλεισμός της Γάζας.
Το πλοίο «Αμάλθεια», που έχει ενοικιασθεί από οργάνωση της Λιβύης της οποίας προΐσταται ο γιος του Καντάφι, απέπλευσε το Σάββατο από το Λαύριο

Δεν υπάρχουν σχόλια: