Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2010

Με νομοθετικές ρυθμίσεις τα κλειστά επαγγέλματα

Ερωτηθείς για το πότε η κυβέρνηση σκοπεύει να προωθήσει το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, o κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να προβεί στις αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις το Σεπτέμβριο με Οκτώβριο.
Ικανοποιημένος για τα θετικά σχόλια των κοινοτικών ιθυνόντων σχετικά με τις προσπάθειες της κυβέρνησης να εξυγιάνει την οικονομία εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, λίγο μετά τη λήξη των εργασιών του Συμβουλίου Ecofin στις Βρυξέλλες.
Όπως ανέφερε, το θέμα της ελληνικής οικονομίας συζητήθηκε για λίγο στο χθεσινό Συμβούλιο Eurogroup, κατά τη διάρκεια του οποίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε τα θετικά για την Ελλάδα πορίσματα της ενδιάμεσης έκθεσης των εμπειρογνωμόνων που επισκέφθηκαν πρόσφατα την Αθήνα.
Ερωτηθείς για το πότε η κυβέρνηση σκοπεύει να προωθήσει το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, επανέλαβε ότι τυπικά, και βάσει του μνημονίου οικονομικής πολιτικής που έχει συνυπογράψει η κυβέρνηση, το θέμα πρέπει να δρομολογηθεί μέσα στο 2011, αλλά η κυβέρνηση σκοπεύει να προβεί στις αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις το Σεπτέμβριο με Οκτώβριο.
Σε ό,τι αφορά τα άλλα θέματα που απασχόλησαν τις Συνόδους του Eurogrοup τη Δευτέρα και του Ecofin σήμερα, ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στις διαβουλεύσεις για την αναμόρφωση του Συμφώνου Σταθερότητας. Ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι στο πλαίσιο των «27», υπάρχει μία καταρχήν πολιτική συμφωνία σχετικά με τον τρόπο παρακολούθησης των δημοσιονομικών εξελίξεων στα κράτη μέλη, τις κυρώσεις κατά των υπερχρεωμένων χωρών, την ενίσχυση της εποπτείας, καθώς και την έγκαιρη πρόληψη των δημοσιονομικών εκτροχιασμών. Ωστόσο, επεσήμανε ότι, παρά την καταρχήν πολιτική συμφωνία, εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικές διαφωνίες ως προς το βαθμό «σκλήρυνσης» του Συμφώνου Σταθερότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: