Παρασκευή, 2 Ιουλίου 2010

Της φυλακής τα σίδερα είναι...για τους φοροφυγάδες

Για την τρόικα των ελεγκτών, που επιστρέφει στην Ελλάδα σε λιγότερο από 20 μέρες για τον τελικό έλεγχο του φετινού καλοκαιριού, αποτελεί πλέον πεποίθηση: Για να λυθεί άπαξ δια παντός το πρόβλημα της φοροδιαφυγής στη χώρα μας, χρειάζονται σκληρές αποφάσεις. Οι οποίες, αν πρέπει, θα οδηγούν στη φυλακή. Γι΄ αυτό και πρότειναν στο υπουργείο Οικονομικών να μην διστάσει να προχωρήσει σε φυλακίσεις φοροφυγάδων, προς παραδειγματισμό.
Για τους ελεγκτές του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ είναι αδιανόητο το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 35 δισ. ευρώ βεβαιωμένα, αλλά ανείσπρακτα, έσοδα. Και συνιστά επίσης αδιανόητο φαινόμενο η ύπαρξη μαύρης οικονομίας, η οποία υπολογίζεται ότι αντιστοιχεί στο 45% του ΑΕΠ της χώρας. Έχουν καταλήξει δε στο συμπέρασμα ότι καλή είναι η προσπάθεια για την ανασυγκρότηση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, αλλά καλό θα ήταν να συνδυασθεί και με κινήσεις εκφοβισμού των παραβατών.
Γι΄ αυτό και ζήτησαν από το οικονομικό επιτελείο «να βάλει μπροστά» το ...μέτρο των φυλακίσεων, προς παραδειγματισμό. Ήδη, στο υπουργείο φρεσκάρουν εκ νέου τη σχετική λίστα και δεν αποκλείεται υπό την πίεση και της τρόικας να δούμε ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι την ενεργοποίηση του μέτρου. Εννοείται ότι σε αυτή την περίπτωση, μεγάλο ενδιαφέρον, από κάθε άποψη, θα έχουν οι στόχοι...
πηγή:voria

Δεν υπάρχουν σχόλια: