Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2010

Νεφρό προς πώληση λόγω οικονομικών προβλημάτων

Νεφρό προς πώληση λόγω οικονομικών προβλημάτων. Η είδηση έκανε χθες τον γύρο της Ηπείρου: 52χρονη γυναίκα τηλεφώνησε στην τοπική εφημερίδα «Πρωινός Λόγος» προκειμένου να βάλει αγγελία για την πώληση του ενός νεφρού της. Ο λόγος; Να μην μπουν τα δύο παιδιά της στη φυλακή για χρέη.
Η οικογένεια ζει σε χωριό του Νομού Ιωαννίνων. Πάντα αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα. Σαν αγρότες τα έβγαζαν δύσκολα πέρα. Ο κόμπος όμως έφθασε στο χτένι όταν έπεσε έξω η επιχείρηση που διατηρούσαν τα παιδιά της οικογένειας. Είχαν δανειστεί εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ τα οποία σήμερα δεν μπορούν να αποπληρώσουν. «Πήρα αυτή την απόφαση μόνη μου, χωρίς να ενημερώσω τον άντρα μου και τα παιδιά μου,διότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος να ξεχρεώσουμε» εξηγεί η 52χρονη.
Οπως δηλώνει στο «Βήμα» ο δημοσιογράφος του «Πρωινού Λόγου» κ. Μ. Παπακωνσταντίνου, η γυναίκα τηλεφώνησε στις Μικρές Αγγελίες της εφημερίδας με φωνή που έτρεμε. «Κατ΄ αρχάς ρώτησε πόσο κοστίζει μια μικρή αγγελία- μόλις δύο γραμμών- και στη συνέχεια ζήτησε να δημοσιευθεί με ζωηρά γράμματα για να διαβάζεται εύκολα.Οταν άρχισε να υπαγορεύει την αγγελία σχεδόν έκλαιγε» λέει ο κ. Παπακωνσταντίνου και προσθέτει: « Η αγγελία που ήθελε να δημοσιευθεί είχε ως εξής:“Λόγω μεγάλη ανάγκης πωλείται νεφρό σε καλή τιμή” και έδωσε τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου της.Η κυρία που έγραφε την αγγελία είχε σοκαριστεί. Δεν πίστευε στα αφτιά της.Είπε στη γυναίκα ότι δεν της είχε ξανατύχει ανάλογη περίπτωση και ότι θα έπρεπε προηγουμένως να συνεννοηθεί με τη διεύθυνση της εφημερίδας, διότι δεν γνώριζε αν επιτρεπόταν η πώληση ανθρωπίνων οργάνων.Ετσι και έγινε.Η αγγελία δεν δημοσιεύθηκε διότι το εμπόριο ανθρωπίνων οργάνων απαγορεύεται στην Ελλάδα. Ωστόσο,τηλεφωνήσαμε στη γυναίκα για να μας πει- αν και η ίδια ήθελεπώς έφθασε σε αυτό το σημείο, να πουλήσει το ένα νεφρό της.Μας εξήγησε ότι έπρεπε να βρει άμεσα χρήματα για να μην μπουν τα παιδιά της στη φυλακή. Χρωστούν πολλά και νιώθουν αβοήθητοι.Η ίδια μας είπε ότι δεν μπορεί να εργαστεί επειδή αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, ενώ ο άντρας της, ο οποίος είναι αγρότης,μόλις που βγάζει τα προς το ζην. Βρέθηκε- όπως μας είπε- σε αδιέξοδο και το μόνο που σκέφτηκε ήταν να πουλήσει το νεφρό της. Δεν γνώριζε όμως τον νόμο...».
Το περιστατικό αυτό είναι ενδεικτικό των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν όλο και περισσότεροι Ελληνες. Προβλημάτων τόσο σοβαρών ώστε να τους οδηγήσουν ακόμη και σε πράξεις απελπισίας.
Η περίπτωση της 52χρονης είναι η δεύτερη μέσα σε λίγους μήνες. Τον περασμένο Οκτώβριο ένας 56χρονος οικοδόμος από την Κοζάνη «ανέβασε» ανάλογη αγγελία στο Διαδίκτυο. Πούλαγε το νεφρό του αντί 150.000 ευρώ. Ηταν άνεργος για περισσότερο από χρόνο και πνιγμένος στα χρέη...
περισσότερα:http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=343195&dt=15/07/2010

1 σχόλιο:

Black Bedlam είπε...

Kαλημέρα σου.Δημήτρη δεν είδαμε ακόμη τίποτα.Τούτος ο λαός θα περάσει μεγάλα δεινά και καταστροφές.Ελπίζω όμως κατά πως λέει και το τραγούδι:
"Σαν ξυπνήσει μονομιάς,θα΄ρθει ανάποδα ο ντουνιάς".