Τρίτη, 13 Ιουλίου 2010

Το ισραηλινό Πολεμικό Ναυτικό έτοιμο για να σταματήσει το πλοίο Αμάλθεια

Το ισραηλινό Πολεμικό Ναυτικό επικοινώνησε με το πλοίο Αμάλθεια, όμως οι ισραηλινοί κομάντος δεν έχουν αναλάβει δράση ενάντια στο πλοίο, δήλωσε ο ισραηλινός στρατός.
Το Πολεμικό Ναυτικό μόλις ξεκίνησε τη διαδικασία για να σταματήσει το πλοίο, δήλωσε ένας εκπρόσωπος Τύπου του ισραηλινού στρατού. Αυτή τη στιγμή έχει ξεκινήσει η διαδικασία επικοινωνίας μαζί τους.
Το πλοίο Αμάλθεια φέρει σημαία της Δημοκρατίας του Μόλδοβα και όπως διευκρινίστηκε δεν είναι ελληνικής πλοιοκτησίας.
Σύμφωνα με το ίδρυμα Καντάφι, του γιου του Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, το οποίο έχει ναυλώσει το πλοίο, το Ισραήλ σε επικοινωνία που είχε με το πλοίο, που μεταφέρει λιβυκή βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας, του έδωσε τελεσίγραφο μέχρι σήμερα τα μεσάνυχτα να αλλάξει κατεύθυνση, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του λιβυκού ιδρύματος που βρίσκεται στο Αμάλθεια.
Οι ισραηλινές αρχές μας έδωσαν τελεσίγραφο μέχρι σήμερα τα μεσάνυχτα για να αλλάξουμε κατεύθυνση προς το (αιγυπτιακό) λιμάνι αλ Αρίς. Διαφορετικά μας απειλούν ότι θα σταματήσουν το πλοίο με το πολεμικό ναυτικό, δήλωσε σε τηλεφωνική του επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο ο Μασάλα Ζουέι.
Σύμφωνα με τον Ζουέι ο καπετάνιος του πλοίου απάντησε ότι το θέμα θα εξεταστεί από τους αξιωματούχους του πλοίου προτού δοθεί απάντηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: