Δευτέρα, 5 Ιουλίου 2010

Το πιο πρωτότυπο αντίτυπο του παγκοσμίου κυπέλλου

Οι φανατικοί ποδοσφαιρόφιλοι σε όλο τον κόσμο φτιάχνουν αντίτυπα του παγκοσμίου κυπέλλου με χαρτόνι ή πλαστικό. Στην Κολομβία όμως κερδίζουν το βραβείο για το πιο πρωτότυπο αντίτυπο. Ένα τρόπαιο φτιαγμένο από κοκαΐνη!
H αστυνομία της Κολομβίας βρήκε το αγαλματίδιο σε ένα κιβώτιο στις αποθήκες του διεθνούς αεροδρομίου της Μπογκοτά. Είχε ύψος 36 εκατοστών και περιείχε 11 κιλά κοκαΐνης αναμεμειγμένης με ασετόν ή γκαζολίνη για να πάρει την φόρμα του τροπαίου. Ήταν βαμμένο στο χρώμα του χρυσού με πράσινες λωρίδες στην βάση του. Η διεύθυνση αποστολής ήταν στην Ισπανία.
Σε μιά άλλη εξέλιξη στα σύνορα της Κολομβίας με τον Ισημερινό, η αστυνομία ανακάλυψε ένα υποβρύχιο για την μεταφορά τόνων κοκαΐνης!
Το υποβρύχιο -υψηλής τεχνολογίας - βρέθηκε στις εκβολές ενός ποταμού μέσα στην ζούγκλα, λίγο πριν πραγματοποιήσει το παρθενικό του ταξίδι.Διαθέτει πυργίσκο, περισκόπιο και εξελιγμένο σύστημα κλιματισμού.
Με ύψος 2,5 μέτρων και μήκος 30 μέτρων είχε την δυνατότητα να μεταφέρει κοκαΐνη στις ακτές των ΗΠΑ.
Τα ναρκοκαρτέλ της Κολομβίας έχουν στο παρελθόν κατασκευάσει τέτοιου είδους υποβρύχια. Τον Αύγουστο του 2007, αμερικανικές δυνάμεις σταμάτησαν ένα υποβρύχιο στα ανοιχτά της Γουατεμάλα. Τον Ιούλιο του 2008 οι μεξικανικές Αρχές αναχαίτισαν παρόμοιο υποβρύχιο στις ακτές του Ειρηνικού.
πηγή:TYPOS

Δεν υπάρχουν σχόλια: