Σάββατο, 3 Ιουλίου 2010

Αλλαγές σε πολλά επίπεδα ΑΕΙ-ΤΕΙ αναγγέλλει το υπ.Παιδείας

Ο νέος χάρτης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης θα προκύψει από συγχωνεύσεις τμημάτων ΑΕΙ-ΤΕΙ με ομοειδή αντικείμενα, εκσυγχρονισμό η και πλήρη αλλαγή γνωστικών αντικειμένων και προγραμμάτων σπουδών ώστε να είναι πιο ελκυστικά για τους υποψηφίους, άλλα και κλείσιμο τμημάτων με σταθερά μικρό αριθμό φοιτητών.
«Η χώρα έχει ενιαία Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με δύο άξονες: τα Πανεπιστήμια και τα Τεχνολογικά Ιδρύματα. Το κλείσιμο, οι συγχωνεύσεις, η δημιουργία νέων, θα συσχετιστεί με το νέο τρόπο οργάνωσης των σπουδών. Δεν θα πάμε σε Σχολές. Θα υπάρχουν προγράμματα σπουδών, θα γίνουν συνεργασίες και αυτό θα εξεταστεί σε κάθε περιφέρεια.», τόνισε η κ. Διαμαντοπούλου.
Στην κατεύθυνση της πολυσυζητημένης αποκέντρωσης αλλά και προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των τριών σπιτιών το Υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει να απελευθερώσει τις μετεγγραφές στην περιφέρεια.
Ο νέος νόμος πλαίσιο στο οποίο θα καταλήξει η διαβούλευση που ξεκινά το Φθινόπωρο θα αλλάξει και το μοντέλο διοίκησης στην κατεύθυνση της αυτοτέλειας με λογοδοσία όμως για την διαχείριση της χρηματοδότησης. Στη Σύνοδο των προέδρων ΤΕΙ τέθηκε για άλλη μια φορά το θέμα της χρηματοδότησης των ιδρυμάτων ανάλογα με τον φοιτητικό τους πληθυσμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: