Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2010

Ημέρα... αποκρατικοποίησεων

Ημέρα... αποκρατικοποίησεων σήμερα, αφού συνεδριάζει η διυπουργική επιτροπή με θέμα το γενικότερο πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων, αλλά και τον ορισμό συμβούλων που θα εξετάσουν τις συμμετοχές του Δημοσίου στην Αγροτική Τράπεζα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Στη συνεδρίαση θα λάβουν μέρος η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη, η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Ανδρέας Λοβέρδος, ο υπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος και ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η επιτροπή θα συζητήσει για τα ενδεχόμενα πώλησης μεριδίου, πώλησης της συνολικής κρατικής συμμετοχής στο τραπεζικό σύστημα.
Επισήμως πάντως, όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Οικονομίας, τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:
1. Επιλογή χρηματοοικονομικών και νομικών συμβούλων για τη διερεύνηση των στρατηγικών επιλογών του Ελληνικού Δημοσίου στο τραπεζικό σύστημα.
2. Επισκόπηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων - πρόοδος, ανταλλαγή απόψεων και σχέδιο δράσης.
3. Εκσυγχρονισμός και διεύρυνση του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τις αποκρατικοποιήσεις και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας εν γένει.
4. Δημιουργία ομάδας εργασίας, με τη συμμετοχή των συναρμόδιων Υπουργείων, για τη μελέτη αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: