Πέμπτη, 8 Ιουλίου 2010

Υπερψηφίστηκε αργά χθες βράδυ το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Υπερψηφίστηκε αργά χθες βράδυ επί της αρχής, στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων, το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, κατόπιν ονομαστικής ψηφοφορίας που προκάλεσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Κατά την ψηφοφορία, επί συνόλου 298 παρόντων βουλευτών, το νομοσχέδιο έλαβε 159 θετικές ψήφους, 137 αρνητικές, ενώ υπήρξαν και δύο ψήφοι "παρών", από τους ανεξάρτητους, πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Δημαρά και Βασίλη Οικονόμου.
Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν οι ανεξάρτητοι πρώην βουλευτές της ΝΔ, Κώστας Κιλτίδης και Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ εναντίον του τοποθετήθηκε η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σοφία Σακοράφα.
Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου υπερασπιζόμενος στη Βουλή, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας προέβη σε προσωπική εγγύηση βελτίωσης των όρων του Ασφαλιστικού, ύστερα από την έξοδο της ελληνικής οικονομίας από την κρίση και την επιτήρηση.
Προτάσσοντας το τρίπτυχο "αλληλεγγύη - βιωσιμότητα - κοινωνική δικαιοσύνη" για το μελλοντικό ασφαλιστικό σύστημα, ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε πως η πρώτη αυτή παρέμβαση εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα, "ακόμα και στις σημερινές, δύσκολες συνθήκες". Αυτό σημαίνει, πως "όταν η οικονομία μας σταθεί στα πόδια της, θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε τις συντάξεις και να προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες στους εργαζόμενους, ασφαλισμένους, συνταξιούχους. Γιατί αυτός είναι ο στόχος μας.
Γι' αυτό και ρητά προβλέπουμε την αναπροσαρμογή του επιδόματος των 800 ευρώ. Εγγυώμαι προσωπικά πως αυτό θα γίνει όταν ξεπεράσουμε την κρίση", ανέφερε ο Πρωθυπουργός.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, υποσχέθηκε αντίστοιχα μια "σωστή αναδιανομή", ως αντίβαρο στην σημερινή εξίσωση των ορίων ηλικίας προς τα κάτω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: