Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2010

Πολιτική επιστράτευση των απεργών ιδιοκτητών φορτηγών

Η κυβέρνηση αποφάσισε την πολιτική επιστράτευση των απεργών ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης, καθώς και την επίταξη των οχημάτων τους.

Νωρίτερα, ανοιχτό είχε αφήσει το ενδεχόμενο της πολιτικής επιστράτευσης των απεργών Ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης, ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας. Ερωτηθείς μετά τη συνάντησή του με την τρόικα, εάν τίθεται θέμα επιστράτευσης απάντησε «βεβαίως και το εξετάζουμε». Προσθέτοντας εμφατικά ότι «η πολιτεία δεν είναι ανοχύρωτη, η κοινωνία δεν είναι απροστάτευτη». Σύμφωνα επίσης, με τον υπουργό δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι στο σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή.
«Η κυβέρνηση εξακολουθεί να είναι υπέρ του διαλόγου, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να αφήσει να παραλύσει η χώρα», τόνισε ο γενικός γραμματές του υπουργείου Μεταφορών κ. Χάρης Τσιόκας μετά τη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία των απεργών, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ως έσχατη λύση υπάρχει και η πολιτική επιστράτευση. Πρόσθεσε επίσης ότι «Η κυβέρνηση οφείλει και θα το κάνει αυτό, να σταθμίσει όλα τα δεδομένα, να λάβει υπόψη όλες τις παραγωγικές δυνάμεις και θα πάρει τις αποφάσεις της».

Δεν υπάρχουν σχόλια: