Τρίτη, 13 Ιουλίου 2010

Περάσαμε στις εξετάσεις...

Απόλυτα ικανοποιημένοι από την εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος εμφανίστηκαν την Δευτέρα μετά την ολοκλήρωση του Γιουρογκρούπ ο πρόεδρος Γιούνκερ και ο επίτροπος Ρεν με τον πρώτο να δηλώνει χαρακτηριστικά «τα αποτελέσματα ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας», προσθέτοντας ότι «το πρόγραμμα εφαρμόζεται με απόλυτη επιτυχία και δείχνει την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να πετύχει τους στόχους».
Ο κ. Ρεν δήλωσε και αυτός από την πλευρά του ότι το πρόγραμμα εφαρμόζεται απαρέγκλιτα και μάλιστα τα αποτελέσματα του α’ εξαμήνου έχουν ξεπεράσει τους στόχους σε σχέση με τη μείωση του ελλείμματος. Το πρώτο εξάμηνο το έλλειμμα μειώθηκε κατά 46%, ενώ ο στόχος ήταν 40%. Σημείωσε δε ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, όπως το συνταξιοδοτικό προχωρούν και αποφασίζονται κανονικά είτε από την κυβέρνηση είτε από το κοινοβούλιο.
Έξοδο της Ελλάδας από την κρίση χάρη στη βελτίωση των δημοσιονομικών της στο α’ εξάμηνο του έτους που επιτρέπει την επίτευξη των στόχων του προϋπολογισμού βλέπουν εν τω μεταξύ οι αναλυτές της Citi, σημειώνοντας ότι η ύφεση είναι τελικά πιο ρηχή από τις αρχικές εκτιμήσεις.
Την ίδια ώρα ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν, δηλώνει ότι η Ελλάδα βρίσκεται εντός των στόχων που έχει θέσει για τη διάσωσή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: